Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Güvenpark saldırısının üzerinden 5 yıl geçti

Güvenpark saldırısının üzerinden 5 yıl geçti

CHP’Lİ AKILLI: “TÜRKİYE’NİN TERÖRDEN UZAK GÜNLER YAŞAMASINI DİLİYORUZ”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, 5 sene önce Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısının yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andı.

13 Mart 2016 tarihinde terör örgütü PKK, kirli yüzünü farklı bir isimle bir kez daha Ankara’da göstermişti. Kızılay Güvenpark’ta otobüs duraklarına yakın bir mesafede düzenlenen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirmiş, 125 kişide yaralanmıştı.

Türkiye’nin ve Ankara’nın unutamadığı saldırının üzerinden 5 yıl geçti. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da o saldırıyla ilgili konuşarak şunları söyledi:

BAŞKENT 1 YILDA 3 AYRI SALDIRI GÖRDÜ

“Adı farklı sureti aynı terör örgütünün hain saldırısı sonucu 36 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran’dan sonra artan terör faaliyetlerini ele aldığımızda Ekim 2015 ve Şubat 2016 tarihleri arasında Başkent’te düzenlenen 3’üncü bombalı saldırıydı bu. 36 evin içine ateş düştü, o ateş tüm yurda yayıldı. Hainler karanlık yüzünü bir kez daha, bu kez sivil vatandaşlara karşı gösterdi.” 

“İÇİMİZ SIZLAMAYA DEVAM EDİYOR”

CHP’nin önceki dönem Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Yurtseven’in de kalleş saldırıda yaşamını yitirdiğini hatırlatan CHP’li Akıllı, “Acının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen kapanmayan bu yara içimizde sızlamaya devam ediyor. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına tekrar baş sağlığı ile sabırlar diliyorum. Türkiye’nin terörden uzak günler yaşaması dileğiyle…” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM