Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Groupama’da GONG çaldı ve GO dönemi başladı!

Groupama’da GONG çaldı ve GO dönemi başladı!

Groupama Sigorta ofisini hibrit çalışma modelinin gerekliliklerine uygun olarak yeniledi. Groupama Sigorta yenilenen ofisini düzenlenen GO açılış partisiyle kutladı ve Groupama Ofis (GO) çalışanlarıyla yeni döneme merhaba dedi. 

 

Yenilikçi ve çevik yönetim anlayışıyla hibrit çalışma modelini benimseyen Groupama Sigorta, ofisini tamamen yeniledi. “Yeni Hayat Yeni Ofis” sloganıyla yola çıkan Groupama yeni ofisi GO’da çalışanlarına eğlenceli ve konforlu bir çalışma deneyimi sunuyor.

 

Dijital ve kültürel dönüşüm yolculuğuna 2017 yılında başlayan ve pandeminin öncesinde, 2018 yılında başlattığı pilot proje ile evden çalışma uygulamasını hayata geçiren Groupama Sigorta, yenilenen ofisi GO’da çalışanlarına dijital ofis deneyimi sunuyor. Oyun odalarından, telefon odalarına kadar birçok yenilik yapılan GO’da masalar, toplantı odaları gibi alanlar aplikasyon aracılığıyla rezerve edilebiliyor. Evdeki esnekliği aratmayan, neşeli, aydınlık, renkli, çalışanların yeri geldiğinde dinlenmesine ve hatta eğlenmesine olanak sağlayan bir ortam sunan GO ile sohbetlere, oyunlara elverişli mekanlar oluşturan Groupama, çalışanların mutluluğunu ve dolayısıyla da bağlılığını arttırmayı aynı zamanda hibrit düzende işleyişi akıcı hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Pandemi dönemiyle iş yapış biçiminin kökten değiştiğini ve hibrit çalışma düzeninin yeni iş yapış biçimlerinin vazgeçilmezi olduğunu belirten Groupama Sigorta İnsan Kaynakları ve İdari İşler’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özge Yılmazyavuz, ‘Covid-19 salgını çalışma biçimlerimizi kökten değiştirdi. Groupama’da salgından önce hayata geçirdiğimiz uzaktan çalışma sistemi iş dünyasının hayatına girdi ve pek çok avantajından ötürü vazgeçilmez oldu. Diğer yandan fiziksel olarak bir arada olmak, aynı ortamda çalışmak, yüz yüze etkileşim halinde olmanın değeri de ortadan kalkmadı. Sonuçta ortaya karma bir sistem ortaya çıktı ve hibrit çalışma düzeni yeni iş yapış biçimimizin vazgeçilmezi oldu. Ortaya çıkan yeni düzen, yeni gereksinimleri doğurdu. Hibrit düzende iletişimin sağlıklı yürümesi, toplantıların kolaylıkla yapılabilmesi için ofislerin teknolojik altyapısının uyarlanması bir zorunluluk haline geldi. Örnek vermek gerekirse, bir toplantıda ofisteki kişiler ve uzaktan bağlanan kişiler olabilir. Herkese aynı konforu sunmalı ve süreçleri kolaylaştırmalıyız. Her gün ofise gelinmeyen bir ortamda kaynakları da en yüksek seviyede kullanmalıyız. Masa veya toplantı odası rezervasyonlarının aplikasyonlar üzerinden yönetilmesi ve buna benzer çevik sistemlerin oluşturulabilmesi hibrit düzende işleyişi akıcı hale getiriyor” dedi. 

 

Teknoloji ve ergonominin önemli olduğunu ancak bununla birlikte yalnızca iş süreçlerinde değil sosyal olarak da bir arada olunması gerektiğini belirten Yılmazyavuz, “Ofislerin sadece konforlu değil aynı zamanda bir arada çalışmaya, iş birliğine uygun olması esas. Evinden de çalışabilen kişilerin ofiste aradığı nitelikler dönüştü. Evdeki esnekliği aratmayan, neşeli, aydınlık, renkli, çalışanların yeri geldiğinde dinlenmesine ve hatta eğlenmesine olanak ortamlar revaçta. Bu gereksinimleri göz önünde bulundurarak ‘Yeni Hayat Yeni Ofis’ sloganımızla yola çıktık. Ofisimizi tasarlarken, baştan sona hibrit çalışmaya uygun, son teknoloji ile donatılmış, ergonomik ve aydınlık, iş birliğini kolaylaştıran, açık iletişim ortamı sağlayan, çalışanların bir arada vakit geçirmesini, kutlamalar yapmasını ve eğlenmesine olanak veren yepyeni bir ofis yaratmayı hedefledik. Projenin adını GONG (Groupama Office New Generation) olarak belirledik ve yeni ofisimizin adını da GO yani Groupama Ofis koyduk. Projeyi departmanlar arası bir takım çalışmasına örnek olacak şekilde çevik yönetim yaklaşımı ile yönettik. Karar aşamalarında çalışanları dahil etmek için GONG elçileri seçtik ve elçiler aracılığıyla her aşamada çalışanların fikirlerine başvurduk. Başarılı bir proje dönemi geçirdik ve ağustos ayının sonunda GO kapılarını Groupama çalışanlarına açtı” ifadelerini kullandı. 

 

Çalışanlarının ihtiyaçlarını gözeterek yenilikleri hayata geçiren Groupama Sigorta, iyi bir işveren markası olma konusunda standartları belirleyen Top Employer Enstitüsü tarafından elementer sigorta sektörünün ‘’En İyi İşveren Markası’’ sertifikasını iki yıl üst üste kazanma başarısı göstermiştir. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM