Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gıda işletmeleri çalışanları sertifikalandırıldı

Gıda işletmeleri çalışanları sertifikalandırıldı

Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu’nun birlikte düzenlediği gıda işletmelerine destek olmak amacıyla ücretsiz olarak ve online gerçekleştirilen Güvenilir Eller Eğitimi ile 3500 sektör çalışanı sertifikalandırıldı.

 

İstanbul’da sekiz farklı belediye kapsamında yer alan gıda işletmeleri gıda güvenliğinden güncel mevzuatlara kadar birçok konuda eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

 

Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu, gıda sektöründe faaliyet gösteren ve kısıtlamalardaki değişiklikler sonrası misafirleriyle buluşan işletmelere geçtiğimiz Şubat ayından beri sunduğu ücretsiz ve online özel eğitim içerikleriyle destek vererek yaklaşık 3500 sektör çalışanını sertifikalandırdı. Güvenilir Eller Eğitimi kapsamında düzenlenen ücretsiz ve çevrim içi eğitimlere yaklaşık 5000 başvuru aldı. Gıda güvenliği, ürün ve tüketici güvenliği, satış, pazarlama, pandemide markalaşma ve güncel mevzuatları da içeren pek çok başlıktaki eğitimlere İstanbul’da iş birliği yapılan Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Beyoğlu, Eyüp Sultan, Kartal ve Maltepe Belediyeleri’nden işletmeler katıldı. Katılımcılar, Unilever Ev Dışı Tüketim’in 2016 yılından bu yana ev dışı tüketim sektörüne sunduğu ve gıda güvenliğinin her aşamasına odaklanan Güvenilir Eller eğitim programının derslerini de bu program kapsamında aldı. Çapraz Bulaşma, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler, Temizlik, Üretim Güvenliği, HACCP Uygulamaları, Denetim ve Personel Hijyeni modüllerinden oluşan Güvenilir Eller eğitim ile insan sağlığını etkileyen tehlikeler; risklerden korunma ve engelleme yöntemleri öğretiliyor.

 

Unilever Ev Dışı Tüketim Pazarlama Lideri Özge Akpınar bu iş birliğiyle ilgili “Böylesine önem taşıyan gıda güvenliği bizim de sektöre fayda sağlamaya çalıştığımız kritik alanlardan bir tanesi. Unilever Ev Dışı Tüketim Ekibi olarak her 2 profesyonel mutfaktan 1’ine ulaşmanın, şeflerle yakın temas halinde çalışmanın bize getirdiği sorumluluğun farkındayız. Bu nedenle ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımlar atmaya odaklanıyoruz. Senelerdir markamızın ‘Destekle, İlham Ver, Geliştir’ amacı doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerle sektöre farklı alanlarda destek veriyoruz. Pandemi döneminde en büyük amaçlarımızdan biri de ev dışı tüketim sektörü için normalleşme süreçlerinde güvenilir bir yol arkadaşı olmak. Bu doğrultuda 2016 yılından bu yana 63 bin 335 mutfak çalışanına fayda sağlayan ‘Güvenilir Eller’ eğitim modüllerimizin arasına geçtiğimiz yıl ‘Personel Hijyeni Önlemleri’ içeriğini ekledik ve ‘Güvenilir Eller’ eğitimini ücretsiz olarak tüm Türkiye’deki işletmelerin erişimine açtık. Ayrıca bu dönemde öne çıkan konularda işletmelere yol gösterecek rehber içerikler hazırladık. Bu yıl ise ortak bir bakış açısı ve hedefler doğrultusunda Güvenilir Ürün Platformu ile bir araya gelerek eğitim zincirimize yeni bir halka ekledik. Birlikte ev dışı tüketim sektörünün ilerlemesinde önemli bir rol oynayacak bir adım attık.  Bu iş birliği çerçevesinde Güvenilir Ürün Platformu’nda çevrimiçi ve ücretsiz eğitim içerikleri sunduk. İşletmelerin gıda güvenliği alanındaki çabalarına bu eğitimlerle destek verdik. Alanında uzman gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekimler tarafından verilen bu eğitimleri tamamlayan katılımcılarımız Güvenilir Eller Sertifikası aldılar. Bu sertifikayla birlikte katılımcılarımız müşterilerine pandemi döneminde aldıkları tedbirler konusunda ne kadar hassas olduğunu gösterebilecek. UFS olarak tıpkı bugün olduğu gibi bundan sonra da sektörümüzdeki paydaşların yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızla sektörümüzün büyümesi ve gelişmesine destek olmaya devam edeceğiz. Eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmış tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum ve restoranların tekrar açıldığı bu süreçte sağlıklı günler ve hayırlı işler diliyorum.” dedi

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM