Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
“Genco” belgeseli, “Fazıl Say” ve “Borusan Quartet” ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

“Genco” belgeseli, “Fazıl Say” ve “Borusan Quartet” ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda

ENKA Sanat, 6 Eylül Pazartesi Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın kariyerini ve sanat hayatını ele alan “Genco” belgeselinin galasına ev sahipliği yapacak. ENKA Açıkhava Tiyatrosu 7 Eylül Salı akşamı J. S. Bach’ın “Goldberg Varyasyonları” eserinin tamamını Türkiye'de ilk kez seslendirecek olan daimi sanatçısı, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ı ağırlıyor. 9 Eylül Perşembe ise Borusan Quartet klasik müzik severlerle buluşacak.

 

GENCO BELGESELİ 

ENKA Sanat’ın Yapım Sponsoru olduğu, Türk Tiyatrosu’nun ulu çınarı Genco Erkal’ın sanat hayatını ele alan belgesel ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. Sahnede 60 yılını tamamlayan, Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın kariyerini ve sanat hayatını ele alan “Genco” adlı belgesel, yalnızca bir sanatçının kariyerini değil, Türk tiyatrosunun da önemli ve büyük bir dönemini anı ve anekdotlarla aydınlatıyor. 

 

Tarih: 6 Eylül 2021, Pazartesi 

Yer: ENKA Açıkhava Tiyatrosu

Saat: 21:15 

Süre: Arasız 90’

Bilet Fiyatları: 50 TL / indirimli:  30 TL

Biletlere Biletix.com ve Biletix satış gişeleri ile ENKA Vakfı Ana Gişesinden ulaşılabilir.  

 

FAZIL SAY

ENKA Sanat’ın daimi sanatçısı, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, pandemi döneminde repertuvarına eklediği J. S. Bach’ın “Goldberg Varyasyonları” eserinin tamamını Türkiye'de ilk kez ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda çalacak.  1741 yılında bestelenen ve barok dönemin zirvesini temsil eden, 60 dakikalık bu başyapıt, piyano çalışta yenilikçi tekniklerin icadı niteliği taşıyor. Sanatçı ayrıca, pandemi döneminde bestelediği ve “en iyi eserim olarak tanımladığı son eseri “Yeni Hayat” Op. 99 piyano sonatını ENKAlı sanatseverler için seslendirecek. İki bölümden  oluşan ve sanatçının yaşanan süreci müziğine yansıttığı eser, tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaşamı durduran pandemi döneminin izlerinin silinmeye başladığı, insanlığın yeniden hayata döndüğü günleri anlatıyor.  

 

Tarih: 7 Eylül 2021, Salı 

Yer: ENKA Açıkhava Tiyatrosu

Saat: 21:15 

Bilet Fiyatları: 200 TL – 180 TL / indirimli:  120 TL

Biletlere Biletix.com ve Biletix satış gişeleri ile ENKA Vakfı Ana Gişesinden ulaşılabilir.  

 

BORUSAN QUARTET

Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip Borusan Quartet, bu kez ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda klasik müzik severlerle buluşuyor. 

 

Tarih: 9 Eylül 2021, Perşembe 

Yer: ENKA Açıkhava Tiyatrosu

Saat: 21:15 

Bilet Fiyatları: 150 TL – 120 TL / indirimli:  80 TL

Biletlere Biletix ve Biletix satış gişeleri ile ENKA Vakfı Ana Gişesinden ulaşılabilir.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM