Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Yerli yatırımcı Türkiye’den çıkıyor. Bırak yabancı yatırımcının buraya gelmesini”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Yerli yatırımcı Türkiye’den çıkıyor. Bırak yabancı yatırımcının buraya gelmesini”

Türkiye’ye yabancı yatırımcının neden gelmediğine ilişkin konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Yabancı yatırımcı buraya gelir, hukuka ve şeffaflığa güvenir. Bir kere yerli yatırımcı Türkiye’den çıkıyor. Bırak yabancı yatırımcının buraya gelmesini” dedi.

 Kanal 5’de yayınlanan Siyaset Limanı programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye’ye neden yabancı yatırımcının gelmediğine ilişkin konuştu. Hukukun ve güvenirliliğin olmadığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, muhalefete uygulanan baskıya da dikkat çekti.

“YABANCI YATIRIMCI BURAYA GELİR, HUKUKA VE ŞEFFAFLIĞA GÜVENİR”

Hukukun ve güven ortamının sağlanması ile yatırımcının gelebileceğine vurgu yapan Özdağ, “Birincisi siz ülkenize hukuku inşa edeceksiniz, güveni inşa edeceksiniz. Eğer güveni inşa ederseniz, bu ülkede güven olursa, yatırım olur burada.  Gerek yerli yatırımcı burada yatırım yapar, güvenir ülkesine; hukukuna güvenir, şeffaflığına güvenir, yabancı yatırımcı buraya gelir, hukuka ve şeffaflığa güvenir. Bir kere yerli yatırımcı Türkiye’den çıkıyor. Bırak yabancı yatırımcının buraya gelmesini. Bir de yabancı yatırımcı neden buraya gelsin ki? Yüzde 18 faiz veriyorsunuz. Bankalar bazen büyük paralara yüzde 20 de veriyorlar. Dolar’ı bozdurup getiriyor yüzde 20 faizle, orada faiz yüzde 1, bazı ülkelerde eksi 1, bazı ülkelerde 0, bazı ülkelerde 0,5. Adam parasını orada tutmuyor, getiriyor burada paradan para kazanıyor. Niye yatırım yapsın ki adam burada? Yatırım yok ki. Kim yatırım yapıyor Allah aşkına? Nerede yatırım yapacak” dedi.

“BÜROKRATLAR HER TÜRLÜ ZORLUĞU ÇIKARTIYORLARDI”

Yatırım için gelen yatırımcıya bürokratların her türlü zorluğu çıkardığını dile getiren Özdağ, “Ben milletvekilliğimden biliyorum, bürokratlar her türlü zorluğu çıkartıyorlardı. Çok ünlü bir firma ismini vermeyeceğim, Manisa’da büyük bir yatırım yapıyordu, onların çok şeylerini ben aştım. Aşamamışlardı. Niye aşamıyorlar? Hani oligarşik bürokrasiyi kaldıracaktık? Yatırımcıyı teşvik edecektik. Anasından emdiği sütü, burnundan getiriyorlar adamların. Şimdi burada yatırım olması için önce hukuk olacak, güven olacak” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ORTAMDA YATIRIM YAPAMAZSINIZ”

Türkiye’de güven ortamı olmadığı için yatırım olmayacağını belirten Özdağ, “Hukuk yok, bunu kabul edelim. Güven zaten hiç yok. Can güvenliğimiz yok ki mal güvenliğimiz olsun. Sokaklarda can güvenliğimiz yok. Birilerine göre, birileri şunu yapıyor. Bakın geçen sene kamu sektörü, televizyonlara 10 milyon saniye reklam verdi. Peki bunu TV5 aldı mı? Kanal 5 aldı mı? Milli Gazete aldı mı? Geçen sene Ulusal Gazete aldı mı? Fox TV aldı mı, Halk TV aldı mı, KRT aldı mı? Almadı efendim, tamamı iktidarı destekleyen basına verildi.  Şimdi burada bir susturma politikası var mı, var. Kimi, muhalefeti susturma politikası. RTÜK diye bir sistem var orada istediğini kapatıyor. Bazılarını güvenlik politikaları ile terbiye ediyor. Bazılarını sokak çeteleri ile terbiye etmeye çalışıyor. Bir tarafta sözde mafya, sokak çeteleri, bir tarafta yargıyı kullanarak insanları susturma. Böyle bir ortamda siz yatırım yapamazsınız, ihracat yapamazsınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM