Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş Katar’daki Millipol Fuarı’nda Türk şirketlerini ziyaret etti

Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş Katar’daki Millipol Fuarı’nda Türk şirketlerini ziyaret etti

Türkiye’nin önemli tersanelerinden Kaptanoğlu-Desan Tersanesi, Katar’ın en büyük iç güvenlik fuarı MilliPol’de Türk tersaneciliğinin başarısını temsil ediyor. 15 Mart 2021 tarihinde kapılarını açan fuarın ilk gününde Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş, Katar Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu ve beraberindeki heyet Türk şirketlerinin stantlarını gezdi. 17 Mart tarihine kadar açık kalacak MilliPol fuarına katılan Desan Tersanesi standı, ilk günden ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı. 

 

Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim ettiği Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botlarında yüzde 72 yerlilik oranını yakalayarak savunma sanayisinde önemli bir projeye imza atan Kaptanoğlu Desan Tersanesi, Katar’ın en büyük iç güvenlik fuarı MilliPol’de Türkiye’yi temsil ediyor. 15 Mart Pazartesi günü Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş, Katar Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu ve Türkiye bürokrasisinden önemli isimlerin katılımıyla kapılarını açan fuara 48 ülkeden 314 ulusal temsilci katıldı. 24 ülkeden gelen 222 üretici de ürünlerini sergileme fırsatı yakaladı.  

 

ALANINDA EN İYİSİNİ TASARLAYIP ÜRETİYORUZ

 

Türkiye’nin 2000’li yıllarında başında yüzde 20 oranında yerlilik ile üretim yaptığını belirten Cenk İsmail Kaptanoğlu, süregelen Ar-Ge çalışmaları ile bu oranın yüzde 72’ye çekildiğine dikkat çekerek, “Katar’da da başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz; yüksek yerlilik oranı ve müşteri isteklerini karşılayan ürün gamımızla uluslararası arenada Türk tersaneciliğini temsil etmekten onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

 

TÜRK TERSANELERİ ÖZEL TERZİ GİBİ ÇALIŞIYOR

 

Türk tersaneciliğinin proje bazlı ve ihtiyaca yönelik çalıştığını belirten Kaptanoğlu, “Türk tersaneleri özellikle Avrupa pazarının tercih ettiği özel gemileri, kaliteli ve zamanında ürettirebilen yegâne tersanelerdir. Sektörün ilk 3 büyük üreticisi olan Çin, Güney Kore ve Japonya tersaneleri, tıpkı bir konfeksiyon atölyesi gibi çalışır. Bu ülkelerde katalog üzerinden gemi seçersiniz ve değişiklik yapamazsınız. Fakat Türk tersaneciliği ise özel dikim yapan terzi gibidir. Bu yüzden nitelikli projelerin adresi genelde Türkiye’dir. Mesela Norveç özel sektörü, nerdeyse tüm yolcu ve araç taşıyan ferry tipi özel gemilerini Türk tersanelerinde inşa ettirmektedir” şeklinde konuştu.

 

IDEF 2021’DE BEKLENTİLERİMİZ ÇOK GÜÇLÜ 

T.C Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 25-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF) katılacaklarını belirten Kaptanoğlu, “Geçtiğimiz Ağustos ayında Deniz Kuvvetlerimize teslimini gerçekleştirdiğimiz, yüzde 72 yerlilik oranına sahip Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botları’nın yanı sıra çeşitli projemizle de IDEF 2021’de Türk savunma sanayini temsil edeceğiz. Pandemi nedeniyle ertelenen IDEF 2021’nin Mayıs ayında pandeminin olumlu yönde gelişmesiyle yoğun ilgi göreceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM