Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Emirates, Daha Kolay Seyahatler İçin Alhosn İle Ortaklığa İmza Atarak IATA Travel Pass Uygulamasının Kapsamını Genişletiyor

Emirates, Daha Kolay Seyahatler İçin Alhosn İle Ortaklığa İmza Atarak IATA Travel Pass Uygulamasının Kapsamını Genişletiyor

Nisan ayında IATA Travel Pass'in pilot uygulamasını başlatan ilk havayollarından biri olan Emirates, şimdi 10 şehre seyahat eden yolcularına IATA Travel Pass çözümünü sunuyor ve önümüzdeki haftalarda uygulamayı uçuş ağındaki tüm rotaları kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Ayrıca, Emirates, yolcularına daha fazla kolaylık ve daha sorunsuz bir seyahat deneyimi sunmak için, COVID-19 ile ilgili temas takibi ve sağlık belgeleri için BAE'deki resmi uygulama olan Alhosn ile ortaklığa imza attı.

Emirates Operasyon Direktörü Adel Al Redha şu açıklamalarda bulundu: "Geçtiğimiz aylarda, yolcularımıza Emirates ile uçtuklarında daha da fazla kolaylık ve güvence sağlamak adına biyometrik, temassız ve dijital doğrulama projelerimizi gerçek anlamda hızlandırdık. Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki (DXB) biyometrik yolumuzdan IATA Travel Pass gibi girişimlere ve sağlık otoritesi veritabanlarıyla entegrasyona kadar, bu projeler daha iyi yolcu deneyimi, kağıt kullanımının azaltılması ve seyahat belgesi kontrollerinin yanı sıra daha fazla verimlilik ve güvenilirlik gibi birçok fayda sunuyor. Emirates ve Dubai'nin dünya lideri havacılık kapasitesini güçlendiren bu projelerin başarıyla hayata geçirilmesinde yetkili kurumların ve sektördeki iş ortaklarımızın sunduğu destek için minnettarız.’’

Dubai'den Londra, Barselona, Madrid, İstanbul, New York JFK, Moskova, Frankfurt, Charles De Gaulle ve Amsterdam'a seyahat eden Emirates yolcuları, artık IATA Travel Pass uygulamasını kullanarak, PCR testi laboratuvarlarının konumu gibi COVID-19 ile ilgili en güncel seyahat bilgilerine erişecek ve aşı ve en güncel PCR testi sonuçları gibi COVID-19 seyahat belgelerini yönetebilecekler. Bu uçuşlardaki yolculara, aktivasyon kodunun ve IATA Travel Pass uygulamasının indirilmesiyle ilgili talimatların yer aldığı bir SMS ve e-posta gönderilecek.

Şirketin, global uçuş ağı genelinde IATA Travel Pass çözümünü uygulamaya koyma planları sürüyor.

Deneme çalışmaları başladığından beri, Emirates, IATA Travel Pass deneyimini yolcuların geri bildirimine göre geliştirmek için IATA ve iş ortaklarıyla yakın çalışmalar yürütüyor. IATA Travel Pass uygulaması şimdi hem iOS hem de Android kullanıcılarına sunuluyor ve ayrıca biyometrik pasaport sahibi olmayan yolcular tarafından da kullanılabilecek.

Emirates, Temmuz ayından itibaren Dubai Sağlık Otoritesi (DHA) ile mevcut entegrasyonunu genişleterek check-in sistemlerini Alhosn uygulaması ile entegre edecek. Böylece BAE'den seyahat eden yolcular, aşılarını veya COVID-19 PCR ve antikor testlerini BAE'de nerede yaptırdıklarından bağımsız olarak, COVID-19 tıbbi kayıtlarını hızlı ve kolay bir şekilde dijital çağırma ve doğrulama avantajından faydalanacaklar. Alhosn uygulaması üzerinden seyahat amacıyla COVID-19 ile ilgili sağlık bilgilerine erişilmesini tercih eden yolcular, check-in ile ilgili formaliteler tamamlandıktan sonra COVID-19 tıbbi kayıtlarına ilişkin bilgilerinin, Emirates sistemlerinden derhal silineceğinden emin olabilirler.

Emirates yolcuları, yolculuğun her noktasında kapsamlı biyolojik güvenlik protokolleri, cömert ve esnek rezervasyon politikaları ve her uçuşta COVID-19 teminatı dahil, ücretsiz çoklu risk içeren seyahat sigortası ile konfor ve sağlıklarını korumak için her türlü özenin gösterileceğinden emin bir şekilde gönül rahatlığı içinde seyahat edebilirler.

IATA Travel Pass, havayolları sektörü kurumu Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından geliştirilen dijital bir çözümdür. Hükümetlere, havayolu şirketlerine, laboratuvarlara ve yolculara, COVID-19 ile ilgili düzenlemelerle ilgili güncel bilgiler sunmayı ve tüm paydaşlar arasında gerekli bilgilerin güvenli akışını sağlamayı amaçlar.

Alhosn, BAE Sağlık ve Bakanlığı ve yerel sağlık otoriteleri arasındaki ortak bir girişim olup Ulusal Acil Durum ve Kriz Yönetimi Dairesi tarafından onaylanmıştır. BAE'nin resmi COVID-19 sonuçları uygulamasıdır ve COVID-19 test sonuçlarına ve aşı bilgilerine hızlı erişim sunar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM