Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
DSP’li Erçelebi gençlere seslendi

DSP’li Erçelebi gençlere seslendi

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, gençlere seslendi. Erçelebi, “Mücadele edelim, çünkü mücadele ederek aydınlık ve güzel günler hepimizin olacak” dedi.
 
DSP’li Erçelebi, baskılardan ve otoriter yönetimden şikâyetçi olarak Türkiye’den yurt dışına göç eden gençlere seslenerek şunları söyledi:
 
“GAVURA KIZIP ORUÇ BOZMAYIN”
“Sevgili gençler, bizde gavura kızıp oruç bozmak ve pireye kızıp yorgan yakmak diye bir şey vardır. Bugün yaşadığınız haksızlıkları ve hukuksuzlukları beyninizde büyüterek bu ülkeyi terk etmeyin. Bu ülke dünyanın en güzel ülkesi olduğu gibi her insan kendi evinde ve ülkesinde rahat eder. Gitmeyi düşündüğünüz ülkeler sizi alacak ve rahat da ettirecektir ama sizi mahalle muhtarı yapmayacak, adam yerine koymayacaktır.”
 
“12 EYLÜL SONRASINDA DA GİDENLER OLDU AMA GERİ DÖNDÜLER”
 
“12 Eylül’ü yaşamış bir insan olarak söylüyorum. 12 Eylül’den sonra Türkiye’deki sıkıntılara katlanamayıp ülkeyi terk eden aydınlar ve sanatçılar oldu ama onlar da gittikleri ülkelerde aradıklarını bulamadılar. Aradıkları özgürlüğü, aradıkları rahatlığı ve aradıkları demokrasiyi bulamadılar. Daha sonra Türkiye’de seçimlerle ülkede sivil iktidar kurulduktan sonra dönemin Başbakanı Turgut Özal’dan af dilediler ve o da onları affetti. Yurt dışına giden o insanlar o zamanki İstanbul’da bulunan Yeşilköy Havaalanına geldiklerinde yere eğilip bu memleketin toprağını öptüler.” 
 
Son olarak gençlere bir kez daha ülkeyi terk etmeyin çağrısı yapan DSP’li Erçelebi, “Mücadele edelim. Çünkü mücadele ederek göreceksiniz ki gelecek ve aydınlık güzel günler hepimizin olacak.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM