Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
DSP’li Benli, Gençlerimizi zorlu bir maraton bekliyor, o da barınma

DSP’li Benli, Gençlerimizi zorlu bir maraton bekliyor, o da barınma

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr.Handan Toprak Benli, “Gençlerimiz zorlu bir maratonun ardından üniversiteyi kazandı. Şimdi onları daha zorlu bir maraton bekliyor, o da barınma” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, bir çok ilde yaşanan yurt sonunun gençlere yatırım yapılmadığının göstergesi olduğunu söyledi.
Üniversite yerleştirmelerinin ardından yüz yüze eğitime başlayan üniversiteleri kazanan öğrencilerin barınma sorunu yaşadığına dikkat çeken DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak Benli, “Yüz yüze eğitim başlamasaydı bu sorunun üzeri kapatılacaktı. Gençlerimiz kazandıkları şehirlerde yurt bulmakta zorlanıyor. Özel yurtlar ve ev kiraları çok yüksek. Bir çok öğrencimiz KYK’ya yerleşemezse eğitim hayatını bırakmak zorunda kalabilir. Ülkeyi yönetenler acilen bu soruna çözüm üretmek zorunda. Eğitimde çağ atladık diyenlerin, barınma ihtiyacına dahi çözüm üretemediği görülüyor” şeklinde konuştu.
Barınma ihtiyacının giderilememesinin ciddi sorunları beraberinde getirdiğinin altını çizen Dr. Handan Toprak Benli, “Başka illerde eğitim almaya giden gençler ne yazık ki yer bulamadığı için tarikatlara ait yurtlara mahkum ediliyor. Öğrencilerimiz tarikat yurtlarına muhtaç ediliyor. Kalacak yer sorununu çözemeyen gençler, eğitimini bırakmaktansa din bezirganlarına ait yerlerde kalmak zorunda bırakılıyor. Bu nedenle barınma ihtiyacını devletimizin karşılaması gerekiyor. İlçelere, illere ihtiyaç olmamasına karşı kamu kurum ve kuruluşları için yeni binalar yapmak yerine yurtlar inşa edilmeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM