Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Dijitalleşme müzelerin geleceğini nasıl etkileyecek?

Dijitalleşme müzelerin geleceğini nasıl etkileyecek?

Sakıp Sabancı Müzesi Arşiv ve Araştırma Alanı tarafından gerçekleştirilen “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” projesi 2021 yılında da devam ediyor. 
Sakıp Sabancı Müzesi Arşiv ve Araştırma Alanı yürütücülüğünde ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi 2021 programıyla devam ediyor.

Dijital sanat ve kültürün geleceğe taşınmasına yönelik uluslararası çalışmalara katkı sağlamayı; medya teorisyeni, küratör, dijital sanat konservatörü, bilgisayar bilimcisi, araştırmacı ve sanatçılar için ortak çalışma alanları oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında yıl boyunca; Müzelerin GeleceğiSanal Gerçeklik Sanat Eserlerinin KorunmasıYapay Zekâ Sanat Eserlerinin Korunmasıİnternet Sanatının Geleceğiİnternet Sanatının Korunmasında Yeni Ufuklar konulu konferans, konuşma etkinliği ve atölyeler düzenlenecek.
Yeni yılın ilk etkinliğinde ZKM | Sanat ve Medya Merkezi Karlsruhe Başkanı ve CEO’su Prof. Peter Weibel “Yerelin Dışında Müze” başlıklı bir çevrimiçi konuşma gerçekleştirecek. Müzelerin geleceği konulu konuşmada Weibel, 2020’de küresel salgın kriziyle beraber dijital genişlemenin müzeler üzerinde yoğunlaşan etkisini ve bu çerçevede müzelerin yerel dışında ziyaretçilere de yönelik bir platform işlevi kazanmasını ele alacak.
22 Ocak, Cuma saat 16.00’da gerçekleştirilecek ve interaktif yapıda ilerleyecek çevrimiçi konuşmada, izleyiciler de “yeni normal” olarak adlandırılan, geleceği belirsiz bu dönemde müze ve kültür kurumlarının hayatta kalabilmesi için gerekli stratejilere dair sorularını paylaşabilecek.
İngilizce olacak konuşma, simultane çeviriyle Türkçe olarak da dinlenebilecek ve  Sakıp Sabancı Müzesi web adresi’nden kayıt yaptıran herkes ücretsiz olarak katılabilecek.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM