Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Clariant, Glukamid Yüzey Aktif Maddeleri İle ACC Sürdürülebilir Liderlik Ödülü’nü kazandı

Clariant, Glukamid Yüzey Aktif Maddeleri İle ACC Sürdürülebilir Liderlik Ödülü’nü kazandı

  • Glukamid Yüzey Aktif Maddeleri, kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan diğer  maddelere göre daha düşük emisyon değeri sağlıyor
  • Karbon ayak izinin azaltılması konusunda artan tüketici bilincini destekleyerek, ürün seçim süreçlerini kolaylaştırıyor
  • GlucoTain® ve GlucoPure® içerikleri, sürdürülebilirlik süreçlerini desteklemekle birlikte güçlü köpürme ve temizleme özellikleri de sunuyor

 

Muttenz, 14 Haziran 2021 – Clariant, düşük karbon ayak izine sahip Glukamid yüzey aktif maddeleri ile, Ürün Güvenliği, Yeniliği ve Şeffaflığı kategorisinde, Amerikan Kimya Konseyi’nin (ACC) Sürdürülebilir Liderlik Ödülü’nü kazandığını duyurdu. Yapılan açıklamada Clariant’ın geliştirdiği Glukamid yüzey aktif maddeleri serisinde GlucoTain® ve GlucoPure® ürünlerinin de yer aldığı ifade edildi.

ACC tarafından verilen ödül ile, Clariant'ın kişisel bakım ve ev bakım temizlik ürünleri için geliştirdiği şeker bazlı yüzey aktif maddelerinin, yaygın olarak kullanılan yüzey aktif maddeleri kadar etkili olduğunun tasdiklendiği ifade edildi. Sahip oldukları etkinin yanı sıra maddelerin, daha düşük emisyona yol açarak karbon ayak izinin azaltılmasında önemli bir rol oynadığı belirtildi. Elde edilen bu karbon ayak izi düşüşünün ise ürünü geliştirmek için kullanılan hammadde ve bileşenlerinin üretim süreçlerinin optimize edilmesini içeren kapsamlı bir çalışma ile mümkün kılındığı açıklandı.

ACC Başkanı ve CEO'su Chris Jahn konu hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti: “İçinde bulunduğumuz kimya endüstrisi, sürekli olarak dünyanın en büyük zorluklarına çözümler yaratmaya çalışan, dünyanın en yenilikçi endüstrilerinden biri. Bu nedenle de, iklim bilinci ile hareket eden şirketler, karbon ayak izini azaltmak için kullandıkları malzemelerde ve değer zincirindeki süreçlerinde köklü değişikliklere gidiyor. Bu şirketlerden Clariant, tasarladığı glukamid yüzey aktif maddeleri ile tüketicilerin sürdürülebilirlik konusundaki beklentilerini karşılamakla kalmayıp, ürün yaşam döngüsünün etkileri  ve daha düşük emisyonlar konularındaki şeffaflığı arttırmayı başardı. ACC olarak, Clariant’ın bu başarısını takdir ediyoruz. Bu kapsamda şirketin, güvenli kimya ile yenilik ve şeffaflık sağlamaya olan bu katkısının, kişisel bakım ve ev bakımı alanında diğer şirketlerin de sürdürülebilirlik taahhütlerini ilerletmesine yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Clariant Endüstriyel İş Birimi Küresel Başkanı ve Tüketici Uzmanı Christian Vang ise, “Günümüzde birçok tüketici, güçlü köpürme ve temizleme özellikleri sunmakla kalmayıp daha güvenli formülasyonlar içeren kişisel bakım ve ev temizlik ürünlerine yöneliyor. Bu doğrultuda formül geliştiriciler, glukamidlerimizi kullanarak üstün performanslı ürünler geliştirirken çok yönlü   işlevselliğe de sahip olabiliyor. Bu işlevsellik, diğer aktiflere kıyasla daha az miktarda kıvamlaştırıcı ve yumuşatıcı katkı maddesine ihtiyaç duyulmasını sağlıyor. Bu kapsamda glukamidlerimiz, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden biri olan sorumlu tüketim ve üretim başlığına uygun olarak malzeme verimliliğini arttırıyor ve kaynakların daha verimli kullanılmasına katkıda bulunuyor” dedi.

Araştırmalar sonucunda, üretim aşamasının başından sonuna kadar solvent hariç yüzde 100 aktif içeriğin dikkate alındığı karbon ayak izi analizinde, Clariant’ın glukamidleri ile üretilen formülasyonların aktif içeriğin kg’ı başına benzerlerine kıyasla 1,6 kg daha az karbondioksit salınımına yol açtığı açıklandı. Biyo-bazlı solvent içeren karşılaştırmada ise glukamidlerin, aktif içeriğin kg'ı başına 1.2 kg karbondioksit azalımı sağladığı ifade edildi.

Yapılan tüm analizlerin sonucunda ise, Clariant'ın düşük karbonlu glukamidlerinin biyolojik olarak kolayca parçalanabilirliği sayesinde, yüzde 96'ya varan Yenilenebilir Karbon İndeksi, yüksek biyokütle ve iyi ekotoks verisi sağladığı belirtildi. Buna ek olarak glukamidlerin, Küresel Uyumlaştırılmış Kimyasalların Sınıflandırılması ve Etiketlenmesi Sistemine (GHS) göre uzun süreli sucul toksisite veya tahriş edici etiketler gerektirmediği ve COSMOS, Nordic Swan ve Helal sertifikalarına sahip olduğu duyuruldu. Öte yandan glukamidlerin, sülfat, CAPB ve betain içermeyen formülasyonların ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine olanak sağladığı açıklandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM