Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
CHP’li Ağaç Gümüşhane şehitlerini hatırlattı

CHP’li Ağaç Gümüşhane şehitlerini hatırlattı

“ŞEHİT MEZARLIKLARINI SATMAYA ÇALIŞAN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane’de mezarları bilinmeyen 3 şehit için ses çıkardı. Başkan Ağaç iktidarı işaret ederek, “Her yerde şehit edebiyatı yaparak, ‘Vatan-Millet-Sakarya diyenler iş fiiliyata gelince ortada yoklar. Öte yandan şehit mezarlıklarını satmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yeri vakıflara ait olan bir mezarlık alanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şehit mezarlıklarına sahip çıkılmadığını söyleyen Ağaç şunları söyledi:

“MEZARLIKLARI SATAN BİR POZİSYONA GELDİK”

“Buraya hiç sahip çıkılmamış ve mezarlıkları ortaya çıkarmak veya korumak gibi bir çalışma hiç yapılmamış. Belki vakıfların burada yeri olduğuna dair haberi bile yok. Burası vakıflarınken ilanlarını görmüştük. Burayı özel idare 2.5 milyon TL bedelle satılık arsa diye ilan verdiler. Nasıl oldu, nasıl el değişti, nasıl satılıyor karmakarışık bir durum. Yani öyle bir durumdayız ki mezarlıkları satan bir pozisyona geldik.”

“MEZARLIĞI ARSAYA DÖNÜŞTÜRÜP SATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP’li Ağaç, “Gümüşhane’nin Osmanlı-Rus savaşında, Ermenilerce veya Ruslarca öldürüldüğü bilinen 3 şehidi var. Biri Hasan Bey Mahallesi’nde mezarı olan Hüsnü Selçuk, biri şu anda olduğumuz yerde Ermeniler tarafından katledilen Mehmet Karaarslan’ın mezarı. Burada şehit olduğu için olduğu yere defnedilmiş ama şimdi ne mezarı var ne mezarlık yeri belli. Tamamen sahipsiz ve atıl vaziyette, çalı çırpı içinde. Sahipsizliği bırakın, buradaki vakıf, mezarlık arazisi arsaya dönüştürülüp satılmaya çalışılıyor. Bunu düşündükçe insanın midesi bulanıyor. Bir başka şehit mezarı da Kızılköy dediğimiz muhitte Hamzalı Mahallesi’nde Ruslar tarafından şehit edilen Ömer Doğru. Onu da, Türk askerleri hakkında bilgi vermediği için öldürüyorlar. Onun da mezar alanı belli. Oradaki vatandaş şehitlerin öldükleri yere defni adet olduğu için bulunduğu yere defnetmiş ama ne bir işaret ne de bir iz bırakılmış.” şeklinde konuştu.

İKTİDAR VEKİL VE YÖNETİCİLERİNE 15 ŞUBAT GÖNDERMESİ

Şehitlerin sahipsiz bırakıldığını bir kez daha vurgulayan CHP İl Başkanı Ağaç, “3 tane şehit var. Birinin mezarlığını torunları yaptırmış, diğer ikisiyle ilgili herhangi bir şey yok. Ne yerel yöneticiler ne mülki makamlar ne de ilgili kurumlar dememişler ki bu şehitler nerede yatıyor, mezarları var mı yok mu? Kurtuluş Savaşı kutlamalarına, 15 Şubat’a gelmeyen milletvekillerinin, il başkanlarının olduğu bir ilde şehitlerin mezarlarının da sahipsiz terk edilmiş vaziyette olması çok normal.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere çağrıda bulunan CHP İl Başkanı Bedri Ağaç son olarak, “Bildiğimiz 3 şehidimizin mezarlarına sahip çıkın, yerlerini tespit edin. Bu mezarları örfümüze, adetimize, geleneğimize yakışır şekilde yaptırın. Buralara bir bilgilendirme levhası mutlaka koyun. İnsanlar bu topraklarda zamanında yaşamış, düşman işgalinde ya da Ermeni zulmünde hayatını kaybetmiş, bu topraklar için canlarını vermiş insanların hatıralarını görmek ve yaşatmak istiyor. Bizim dileğimiz, şehitlerimizin hatırlarına sahip çıkılması. Başka zaman her yerde şehit edebiyatı yapmayı biliyorlar. Vatan-Millet-Sakarya diyorlar ama iş fiiliyata gelince ortada ciddi bir ilgi alaka görmüyoruz. Burayı bir an önce, bir şekilde satıp, paraya çevirme endişesi içinde olduğunuzu biliyor ve uyarıyorum. Ülkenin varını yoğunu sattınız da mezarlıkları da mı satacaksınız!” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM