Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Çakır: “içinde bulunduğumuz bu zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değildir”

Çakır: “içinde bulunduğumuz bu zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Çakır mesajında: “98 yıl önce bugün temelleri Sivas Kongresiyle atılan, kurtuluş savaşıyla olgunlaşan Halk Fırkasının kuruluşu ilan edildi. Halk Fırkalılar kısa sürede Cumhuriyeti ilan ettiler ve partilerinin adını 'Cumhuriyet Halk Partisi' koydular. İlk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün hepimizin övünerek hatırladığı bir sözü vardır. 'Benim iki büyük eserim vardır, biri cumhuriyet, diğeri cumhuriyet halk partisidir.' Ancak bugün bu sözler övünmemiz gereken sözler değil, bize sorumluluklarımızı hatırlatan uyarılardır. İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün bize, Cumhuriyet Halk Partililere yüklediği büyük sorumluluk cumhuriyeti korumak ve onu ileriye götürmektir.
Cumhuriyet Halk Partililer her zaman cumhuriyetin kurucu ilkelerine sadık kaldılar, büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği aydınlık, çağdaş bir Türkiye'nin mücadelesini verdiler. Ancak bugün de dün olduğu gibi tüm ilerici adımlar emperyalizmin ve gericiliğin saldırısı altındadır. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değildir. Bizden öncekilerin başardıklarını başaramamaları için birçok sebep vardı, onlar başardılar. Bizim ise başaramamamız için hiçbir sebep yok. 98 yıl önce o kan ve yıkımın içinde bize cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisini hediye edenlere borcumuz, herkesin özgür, mutlu ve refah içinde yaşadığı aydınlık Türkiye'yi kurmaktır. Cumhuriyet Halk Partililer artık iktidar olmak zorundadır. İktidarın yolu da önce kendi içimizde birlik, dayanışma ve kardeşliği sağlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü kutluyorum” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM