Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Büyükşehir Turizm Tanıtım Kitabı ve Haritası hazırladı

Büyükşehir Turizm Tanıtım Kitabı ve Haritası hazırladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya sınırları içinde yer alan tüm turistik alanları gösteren bir tanıtım kitabı ve turizm haritası hazırladı. Hazırlanan kitap ve haritalar havalimanı ve turizm tanıtım noktalarında ücretsiz dağıtılacak. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi web sitesinde ve Antalya’nın ortak tanıtım platformu olan antalya.com.tr adresinde de yer alacak. 

 

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kitap ve haritada Antalya’nın 19 ilçesinde yer alan tüm arkeolojik alanlar, ören yerleri, gezi alanları bilgi notları ve rotalarla özenle anlatılıyor. Kitap içeriğinde 128 noktada yer alan turistik alanların kısa tarihçeleri bulunuyor. Haritada ise rotalar üzerinde tarihi eserlerin ikonları ve bilgi notları yer alıyor. Hazırlanan kitap ve haritalar hava limanı ve turizm tanıtım noktalarına konulacak. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi web sitesinde ve Antalya’nın ortak tanıtım platformu olan antalya.com.tr adresinde de yer alacak. Kente gelen ziyaretçiler kitap ve haritada yer alan kentin eşsiz güzelliğe sahip dünya mirası eserlerini gezme ve görme şansı bulacak. 

ANTALYA’NIN TANITIMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tanıtımı noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay “Antalya’da tüm ilçelerimizi kapsayan ve kentimizin farklı özelliklerini, arkeolojik ve sit alanları ile ören yerlerini anlatan bir turizm tanıtma kitabının eksikliğini fark ettik. Bu kapsamda hemen bir çalışma başlatarak bir kitap hazırladık. Kitap içinde 19 ilçemizin tüm gastronomi özellikleri, tarihi özellikleri, arkeolojik sit alanlarının tanıtımları yer alıyor. İlk safhada Türkçe olarak baskısı tamamlandı. İngilizce baskıları da kısa zamanda tamamlanacak” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM