Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Boğaziçi Ventures’tan Mafia Games’e 3 milyon TL yatırım!

Boğaziçi Ventures’tan Mafia Games’e 3 milyon TL yatırım!

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika oyun geliştirme ekosistemlerinde ilk 3’te yer alan Türkiye’deki oyun sektöründe son yıllarda başarılı exitler gerçekleştirilirken 500’den fazla küçük ve orta ölçekli oyun geliştirme stüdyosu kuruldu ve sektöre yaratıcı yeteneklerin güçlü akışı ile hızla büyüyor.

Oyun, Fintech, Perakende Teknolojileri ve Dijital Sağlık alanlarına yatırım yapan BV Growth fonu ile uluslararası pazarlarda hızla ölçeklenebilen teknolojilere yatırım yaparak ekosistemin büyümesine katkı sağlayan Boğaziçi Ventures; şans ve yetenek temelli oyunları odağına alan, Fatih Polat ve Serkan Aksu’nun kurucusu olduğu yerli oyun girişimi Mafia Games’e 3 milyon TL yatırım yaptı. 

Yatırım duyurusunu her hafta Clubhouse’da gerçekleştirdiği etkinlikte gerçekleştiren Boğaziçi Ventures ve Mafia Games, oyun fikri geliştirme, oyun tasarımı, oyun yayıncılığı, oyun sektöründeki hukuki süreçler ve Türkiye’deki oyun ekosistemi üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. 

“Aynı hayalleri paylaşıyoruz.”

Boğaziçi Ventures ortaklarından ve başarılı teknoloji girişimlerine sahip, seri yatırımcı ve oyun sektörü uzmanı Burak Balık, Boğaziçi Ventures’ın Mafia Games’e 3 milyon TL yatırım yaptığını ilk kez Clubhouse yayınında açıklayarak, “Boğaziçi Ventures olarak, bir girişime yatırım yaparken genellikle ortak vizyonlar ve hayallere sahip olup olmadığımıza bakıyoruz. Mafia Games ile de gerçekleştirdiğimiz yatırım görüşmelerinde aynı hayalleri paylaştığımızı görmek bizi oldukça heyecanlandırdı” dedi. 

Yayında şans ve yetenek temelli oyun alanında dünyada başarılı oyun sayısının çok az olduğu ve bu alanda büyük bir başarı potansiyelinin mevcut olduğu da belirtildi. 

“Boğaziçi Ventures'ın yatırımı ile gücümüze güç katıp hedefimize hızla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Mafia Games kurucularından Serkan Aksu, “Global oyun sektöründe gördüğümüz fırsatları değerlendirmek amacıyla çıktığımız yolda Boğaziçi Ventures'ın yatırımı ile gücümüze güç katıp hedefimize hızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Uzun yıllardır şans ve yetenek temelli oyunlar alanında çalışan Mafia Games ekibi, oyunlarındaki şans ve yetenek temelli faktörler dolayısıyla matematikçiler, ekonomistler ve data scientistlerle birlikte çalışmalarının, onları diğer oyun stüdyolarından ayıran en büyük etken olduğunu belirtti. 

Boğaziçi Ventures hakkında

Boğaziçi Ventures, farklı dikey ve coğrafyalarda teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonların kurulması, yönetilmesi ve yatırım yapılan portföy şirketlerine üst düzeyde katma değer yaratılmasına odaklanmaktadır. 100’ün üzerinde teknoloji şirketine yatırım kararı almış Boğaziçi Ventures ortakları, teknoloji girişimlerinde aktif rol almakta, girişimcilerin uluslararası başarılara giden yolda kendilerine eşlik etmektedir.

Boğaziçi Ventures, yatırımcıların ihtiyaçlarına göre özel fonlar da kurup yönetmekte ve dijital paralar için saklama hizmetleri sağlamaktadır.

Aktif yatırımlarına devam eden teknoloji yatırım fonu “BV Growth” ise, Türkiye’de yerleşik olup uluslararası piyasalara hızla açılabilecek oyun, finans teknolojileri, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarında büyüme aşamasındaki girişimlere yatırım yapmaktadır.

Mafia Games hakkında

Oyun sektöründe uzun bir kariyere sahip olan iki girişimci tarafından kurulan ve 11 kişilik bir ekipten oluşan Mafia Games, şans ve yetenek temelli hybrid casual oyunlar geliştiren yerli bir oyun stüdyosudur. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM