Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Boehringer Ingelheim Türkiye ve Sahra Altı Afrika Genel Müdürü Evren Özlü, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi Hayvan Sağlığı İş Birimi Başkanı Oldu

Boehringer Ingelheim Türkiye ve Sahra Altı Afrika Genel Müdürü Evren Özlü, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi Hayvan Sağlığı İş Birimi Başkanı Oldu

Boehringer Ingelheim Türkiye ve Sahra Altı Afrika (SSA) Genel Müdürü olarak görev yapan Evren Özlü; Orta Doğu, Afrika ve Türkiye (META) Bölgesi’ne Hayvan Sağlığı İş Birimi Başkanı olarak atandı. Gerçekleşen global atama ile Özlü, bundan sonra görevine Dubai’den devam edecek.

 

Ülkemizde 26 yıldır faaliyet gösteren ve en hızlı büyüyen ilaç firmaların biri olan Boehringer Ingelheim Türkiye, başarılı performansıyla küresel boyutta yeni açılımlara imza atmaya devam ediyor.

 

Boehringer Ingelheim’da Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörlüğü, META Bölgesi Pazarlama ve Ticari Operasyonlar Direktörlüğü ve son olarak Türkiye ve Sahra Altı Afrika (SSA) Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan Evren Özlü; 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren Orta Doğu, Afrika ve Türkiye (META) Bölgesi’nde Hayvan Sağlığı İş Birimi Başkanı olarak görev yapacak. Yeni görevini Dubai’den yürütecek olan Özlü, aynı zamanda META Bölgesi Yönetim Kurulu’nda yer alacak.

 

Boehringer Ingelheim bünyesinde son olarak Türkiye ve Sahra Altı Afrika (SSA)  Genel Müdürü olarak görev yapan Evren Özlü; 2010 – 2013 yılları arasında Boehringer Ingelheim Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. 2014 – 2016 yılları arasında, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesi’ne bağlı 69 ülkede Boehringer Ingelheim'ın pazarlama faaliyetlerini yönetti. Bu görevi süresince hem kurum içinde hem de kurum dışında şirketin bölgedeki ticari faaliyetlerine yön veren bir dizi stratejik projeye imza attı. 

Özlü, Boehringer Ingelheim'daki iş deneyimi sırasında, aynı zamanda şirketin Kanada, Brezilya ve Hindistan gibi çeşitli pazarları kapsayan Kurumsal Uluslararası Denetim Programı'nda denetçi olarak çalıştı. 

İlaç sektöründe 27 yıldır kesintisiz olarak çalışan Evren Özlü, İstanbul Marmara Üniversitesi'nden lisans derecesini aldıktan sonra Arizona Eyalet Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almaya hak kazanmıştı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM