Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bodrum’da bir ilk: Man & Woman Challenge Triatlon Yarışı

Bodrum’da bir ilk: Man & Woman Challenge Triatlon Yarışı

Bodrum, bu yıl 23-24-25 Nisan tarihlerinde dünyanın en zor mücadeleleri arasında yer alan “Triatlon Yarışı ”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

 

“Rekabetin cinsiyeti mi olur?” sloganıyla bu yıl ilk kez “Man&Woman Challenge” adıyla düzenlenen organizasyon, Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort, Climbolic Outdoor Sports, Bitci, Çağdaş Holding ve Yeniköy Kemerköy Santralleri’nin destekleriyle gerçekleşecek. 

 

Kuvvet ve dayanıklılık gerektiren; yüzme, bisiklet ve koşu olmak üzere 3 ayrı parkurda gerçekleşen triatlon yarışmaları, bu özellikleriyle dünyanın en zor mücadeleleri arasında başı çekiyor. İşte bu renkli mücadele bu yıl Türkiye’de de nefeslerin tutulmasını sağlayacak. Ali Cem Aktaş, Engin Çetinay ve geçmişinde milli bir triatlet olan Mert Onaran’ın organizatörlüğünde düzenlenen triatlon yarışmasının adresi ise Bodrum olarak belirlendi. 

 

“Rekabetin cinsiyeti olur mu?” sloganıyla yola çıkan ve bu nedenle “Man & Woman Challenge” olarak adlandırılan, triatlon ve duatlon kategorilerinden oluşan yarış 23-24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Yaklaşık 400 sporcunun katılacağı yarışın destekçileri arasında, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu, DoubleTree By Hilton Bodrum Işıl Club Resort, IC Enerji ve LİMAK Enerji bünyesindeki Yeniköy Kemerköy Santralleri, Bitci, Çağdaş Holding ve birçok co-sponsor yer alıyor. 

 

İSMİ VE SLOGANI DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK 

Geçmişi 1978 yılına dayanan ve ilki Hawai Adaları’nda gerçekleşen triatlon yarışlarının Türkiye’de Bodrum’da düzenlenmesi, bölge açısından büyük önem taşıyor. Yarışmanın organizatörlerinden Mert Onaran, “Bu organizasyona aynı zamanda bir sosyal sorumluluk bilinciyle başladık. Bugüne kadar tatil ve eğlence kavramlarıyla birleşen Bodrum’un bu sporla da özdeşlemesini amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl ilk kez düzenlenen “Man & Woman Challenge” triatlon yarışlarının sürekliliğinin sağlanmasını ve böylece uluslararası arenada yer edinmesini hedeflediklerini açıklayan Onaran, “Bu mücadele böylece Bodrum’un ve ülkemizin marka değerine de güç katacak” diye ekledi. 

 

Rekabetin en önemli farkı ise sloganı ve ismi. “Sporda cinsiyet eşitçiliğine destek olmak amacıyla yarışmanın ismini Man&Woman Challenge olarak adlandırarak eşitliği ismimize de taşıdık.” diyen Onaran, Bodrum’un bu ilk yarışında, organizasyonun ruhunu yansıtan meydan okuma temalı madalyalar, Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından özel olarak tasarlanacak ve sporculara takdim edilecek. 

 

 

 Editöre Not:

Yüzme, bisiklet ve koşu branşlarının art arda yapılması ile oluşan triatlon yarışlarında sporcular, kuvvet, dayanıklılık ve süratte devamlılık gibi birçok farklı yönlerini ortaya koyuyor. Her ne kadar yarışlarda sıralama yapılsa da triatlon, kişinin öncelikle kendisiyle ve doğa ile mücadelesi… Bu sebeple de triatlon ve duatlon yarışlarını bitiren her sporcuya yarışı tamamlama (finisher) madalyası veriliyor. Duatlon ise koşu, bisiklet ve tekrar koşu branşlarının art arda yapılması ile oluşan bir spor dalı; triatlondan farklı olarak yüzme branşı yerine de koşu yapılıyor. Böylece sporcular, yüzmenin yapılamayacağı soğuk kış aylarında veya yüzme imkanı olmayan parkurlarda da yarışma imkanı buluyor. 

 

 

YARIŞ BİLGİLERİ
 TRİATLON

1,2 km yüzme
60 km bisiklet
 15 km koşu

 DUATLON

10 km Koşu

60 km Bisiklet

5 km Koşu
 

PROGRAM

 21 NİSAN 2021 ÇARŞAMBA

12:00 Otel girişleri

14:30 Yüzme parkur denemesi

16:30 Koşu parkur denemesi

 22 NİSAN 2021 PERŞEMBE

10:00 Yüzme parkur denemesi

15:30 Bisiklet parkur denemesi

21:00 Teknik toplantı (TRİATLON-DUATLON) @MWCHALLENGE instagram hesabı

 23 NİSAN 2021 CUMA

12:00-23:00 Yarış kit dağıtımı

16:00-00:00 Bisiklet dağıtımı
 18:00-18:45 Teknik toplantı (TRİATLON)

19:00-20:00 Makarna partisi

 24 NİSAN 2021 CUMARTESİ

07:00 TRİATLON başlangıç

13:00 TRİATLON yarış bitiş süresi

15:00 TRİATLON ödül töreni

18:00-18:45 Teknik toplantı (DUATLON)

19:00-20:00 Makarna partisi

 25 NİSAN 2021 PAZAR

07:00 DUATLON başlangıç

13:00-DUATLON yarış bitiş süresi 

15:00-DUATLON ödül töreni

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM