Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bitpanda’nın ilk Genişlemeden Sorumlu Başkanı Irina Nicoleta Scarlat oldu

Bitpanda’nın ilk Genişlemeden Sorumlu Başkanı Irina Nicoleta Scarlat oldu

 Avrupa’nın dijital yatırım platformu olan Bitpanda, Irina Nicoleta Scarlat'ı ilk CGO (Genişlemeden Sorumlu Başkan) olarak atadığını duyurdu.

Irina, çeşitli sektörlerde sonuçlara ulaşmak için birleşik bir strateji aracılığıyla birden fazla departmana liderlik edecek ve Bitpanda'nın hızlı büyümesini sürdürmesini sağlayacak yeni bir iş modeli oluşturacak.

Irina, Bitpanda'ya katılmadan önce Revolut'un Küresel Büyüme departmanının yanı sıra Uber'in Romanya'daki pazarlama çalışmalarına liderlik etmişti.

 

Avrupa’nın önde gelen dijital yatırım platformu ve Avusturya'nın ilk unicorn şirketi olan Bitpanda, Irina Nicoleta Scarlat'ı ilk CGO olarak atadığını duyurdu.

Irina, yeni oluşturulan bu üst düzey görevde Bitpanda’nın iş geliştirme ve genişleme planlarını yönetmekten sorumlu olacak ve ayrıca yeni fırsatları ortaya çıkarmak ve şirketin küresel ayak izini hızla genişletmeye devam etmek amacıyla birden fazla ekip ve ülke lokasyonundan uzmanlığı birleştirerek şirketin eksiksiz büyüme stratejisini denetleyecek.

Irina, 10 yılı aşkın teknoloji sektörü deneyimini Bitpanda'ya getiriyor. Irina, Revolut şirketine 2018'de katılarak Küresel Büyüme Başkanı olarak görev yapmış ve yerel pazarın büyümesini 20.000 kullanıcıdan yaklaşık 1,5 milyon kullanıcıya çıkarmayı başarmıştı. Üstelik, Revolut'un büyüme makinesini kurmuş, Orta ve Doğu Avrupa'daki büyüme ekiplerine ve daha sonra Küresel Büyüme departmanına liderlik etmiş ve Revolut'un büyüme yolculuğunu dünya çapında 1 milyon kullanıcıdan 15 milyon kullanıcıya yükseltmeyi başarmıştı.

Irina Revolut'ta çalışmadan önce, yerel stratejilerini şekillendirerek ve pazarı 1 milyon kullanıcıya ulaştırarak, yerel operasyonları üç şehre genişleterek önemli bölgesel projeleri ve girişimleri başlatarak Uber'in Romanya'daki pazarlama işlevini kurdu ve yönetti.

Bitpanda CEO’su Eric Demuth şunları söyledi: “Irina, fintech sektöründe yeni pazarlara girme ve hızla ölçeklendirme konusunda kanıtlanmış bir başarı geçmişine sahiptir. Bitpanda'da büyüme planlarımız konusunda oldukça azimliyiz ve hiper-büyüme yolculuğumuza devam ederken, Irina'nın ülke yönetimi ve genişleme çalışmalarımıza ve ayrıca İş Geliştirme ve Pazarlama ekiplerimize liderlik etmesiyle, hem yeni pazarlara çeşitlilik kazandıracağız hem de mevcut operasyonlarımızın büyümesini de hızlandıracağız. Hızlı tempolu ortamlardaki benzersiz deneyimi, hırsı, azmi ve küresel zihniyetiyle birleştiğinde, yatırım dünyasını her yerde herkese daha yakın hale getirmemize yardımcı olacaktır.” 

Bitpanda CGO’su Irina Nicoleta Scarlat ise şöyle konuştu: “Avrupa, yatırım okuryazarlığı söz konusu olduğunda ABD ve Asya pazarlarının gerisinde kalıyor ve birçok insan elinin altındaki olanakların farkında değil. Bitpanda'nın, insanlara finansal ürünlere ve bunları doğru bir şekilde anlamaları için ihtiyaç duydukları kaynaklara anında erişim sunarak bu durumu değiştirme misyonuna kalpten inanıyorum. Ayrıca, Bitpanda hiper büyümeyi ekiplerine özen göstererek dengeleyen inanılmaz bir kültüre sahip olan bir şirket, hem kurucularla hem de yönetim ekibiyle konuşurken bunu hemen hissettim. Bitpanda ailesine katıldığım için çok mutluyum ve Bitpanda'yı hep birlikte hem Avrupa'da hem de Avrupa ötesinde bir numaralı yatırım platformu haline getireceğimizden eminim."

Bu yıl Bitpanda, tabanını 2,5 milyondan fazla kullanıcıya ve 500 çalışana genişletmenin yanı sıra Mayıs ayında ek bir uzatma ile Avrupa'nın en büyük B Serisi turlarından birini almak da dahil olmak üzere önemli bir dönüm noktasına erişti. Bitpanda'nın ölçeklenmesinin devam etmesini sağlamak için Irina'nın deneyimi şirketin genişleme çabalarını yönlendirmek üzere kullanılacak ve şirketin iddialı büyüme yolculuğunun bir sonraki aşamasına hazır olmasını sağlayacak.

Bitpanda 2020 yılında Fransa, İspanya, Türkiye ve İtalya'da ofisler açtı ve Aralık ayında Krakow'da Bitpanda'nın ekip üyelerinin sayısını ikiye katlayan bir inovasyon merkezi açtı. Avrupa’nın önde gelen dijital yatırım platformu şimdi de Londra, Paris, Milano, Berlin ve İstanbul'da açtığı yetenek merkezlerinin yanı sıra Barselona'da bir teknoloji merkezi ve bir ofis açmayı planlayarak yeni Avrupa pazarlarına açılmayı planlıyor.

Atamayla ilgiil Türkiye ve MENA Genel Müdürü Elbruz Yılmaz’ın görüşleri ise şöyle: “Hızla büyüyen fintech şirketlerle derin uzmanlık ve deneyime sahip olan Irina, Revolut ile başarılı geçmiş performansını kanıtlamıştır. Türkiye'de yeni ofisin açılması ve yeni ürünler sunulması ile bir üst seviyeye geçerken kendisinin tecrübelerinden büyük ölçüde faydalanacağız. Türkiye, küresel olarak en dinamik kripto pazarlarından biri olmaya devam ediyor ve beklenen düzenlemeler ışığında, Bitpanda'nın Türkiye’de ve MENA bölgesinde Avrupa'daki lider konumunu yansıtmak için altyapımıza, ekibimize ve pazarlama çabalarımıza yatırım yapıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM