Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Binlerce Lüleburgazlı fener alayında yürüdü

Binlerce Lüleburgazlı fener alayında yürüdü

Türk’ün en büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı Lüleburgaz’da coşkuyla kutlandı. Gündüz gerçekleşen resmi törenlerin ardından saatler 21.00’i gösterdiğinde Zafer Bandosu ile Atatürk portresinin arkasında yer alan binlerce Lüleburgazlı ellerinde meşale ve bayraklarla yürüyüş gerçekleştirdi. 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı Lüleburgaz’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Gündüz gerçekleşen resmi törenlerin ardından Lüleburgaz Belediyesi ses yayın araçlarıyla zafer coşkusunu caddelere taşıyıp vatandaşı 21.00’deki fener alayına davet etti. Çağrıya yanıt veren binlerce Lüleburgazlı ise saatler 21.00’i gösterdiğinde Kongre Meydanı’nda buluştu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve eşi Aysu Yetim Gerenli, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz ve çok sayıda Lüleburgazlının katıldığı fener alayında coşku doruğa çıktı. 

 

Atatürk’ün izinde yürüdüler

 

Binlerce Lüleburgazlı en önde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinde, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Marşlar eşliğinde zaman zaman sloganlar atarak yürüyen Lüleburgazlılar şanlı zaferi büyük bir coşkuyla kutladı. 

 

Zafer Bandosu coşturdu

 

Fener Alayı’na yürüyüş boyunca Zafer Bandosu da eşlik etti. Bando, güzergah boyunca çaldığı marşlarla kalabalıktaki coşkuyu artırdı. Vatandaşlar TSK ordu marşlarının yanı sıra İzmir Marşı’yla birlikte büyük bir coşku yaşadı. 

 

Başkan Gerenli’den muhteşem konuşma!

 

Fener alayının ardından Kongre Meydanı’nda sahneye çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, yaptığı konuşmayla vatandaşlardan büyük alkış aldı. 30 Ağustos Zaferi’nin genç ve yetişkin nüfusun önemli bir kısmının yitirildiği, yokluk ve yoksulluk içinde kazanıldığını hatırlatan Başkan Gerenli, “Asla özgürlüğünden, onurundan ve inancından vazgeçmeyen bir milletin tüm dünyaya ve çağdaş medeniyetler karşısında ezilen devletlere, ezilen milletlere örnek olan bir destanı yazdı bu millet. Bize bu destanı yaşatan, özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşamamızı sağlayan, Nazım Usta’nın ‘Sarışın bir kurda benziyordu. Mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun kenarına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar, ince uzun bacakları üzerinde yaylanarak, karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon Ovası’na atlayacaktı’ diye tanımladığı ebedi başkomutan, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan ve vatan için canlarını, kanlarını seve seve veren bütün şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi. 

 

Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak!

 

Başkan Gerenli, dün olduğu gibi bugün de birliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz koyanların olduğunu belirterek, “Ama biz farklılıklarımız zenginliğimizdir diyerek, aynı gemide yürüdüğümüzü bilerek, birliğimizden, vatanımızın bölünmez bütünlüğünden asla ödün vermeden, çağdaş uygarlıklar arasında en yukarılara çıkabilmek için sarsılmaz irademizle var gücümüzle tüm benliğimizle çalışacağız, çok çalışacağız. Çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak. Zafer, zafer benimdir diyenlerindir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu. Etkinlikler Kongre Meydanı’nda düzenlenen Kollektif İstanbul konseriyle sona erdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM