Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bee-Bot

Bee-Bot

Bee-bot okul öncesi çocuklar için üretilmiştir. Basit ve çocuk dostu olan Bee-bot düzeni ile çocuklarıma kodlamanın temelini öğretiyor. Robotla programlamaya giriş yapan çocuklarımıza kodlamayı öğretirken aynı zamanda verimli vakit geçiren Bee-bot kodlamanın yanında sayılar, renkler, toplama-çıkarma, ülkeler, şehirler, gezegenler, harfler, şekiller, vücudumuz gibi farklı temalar için çocuklarımıza değişik kazanımları da öğretir.

Bee-Bot, 15 cm’lik adımlara doğru şekilde hareket edebilir. Dik bir açı şeklinde dönebilir ve 40 adıma kadar hafızasında programı tutabilir. Sesler ve yanıp sönen gözler talimatlarınıza yanıt verir. Bee-Bot’ u bilgisayarınızdan veya bir USB priz adaptörü ile normal prizden şarj edilebilir.

Bee-Bot yukarıdaki paragrafta da belirtiğim gibi çocukların öğrenim hayatlarında çok önemli bir yere sahiptir. Çocukların robotiğe ilk temellerini atan Bee-Bot arı modeliyle de çocuklar tarafından büyük bir ilgiye sahiptir. Genellikle bir atölyede yer alan Bee-Bot çocuklara atölye ortamına alıştırma konusunda da büyük bir ölçüde yeterlidir. Okul öncesi kodlama Bee Bot ile birlikte Türkiye’de tanınarak yaygınlaştı.

Çocukların küçük yaşlarda Atölye eğitimi almaları ileride sosyalleşmelerini ve özgüvenli olmalarını sağlar. Atölye eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünme becerilerini geliştirir. Bee-Bot sayesinde atölye çalışmalarına katılan çocukların değişik gruplarda farklı kişilerle girdiği etkileşimler takım çalışması becerisi kazanmalarını bildiklerini güncel konularla beraber ilişkilindirmeleri ve ürünlerini girişimci ruhla sunmalarını sağlar.

Atölye Eğitimi Neden Önemli;

  • Öğrencileri motive eder
  • Gerçek hayattan örnekler verir
  • Daha derin ve detaylı düşünmeyi geliştirir
  • Bireysel ve takım halinde çalışma yeteneğini geliştirir.

 

Bee-bot sayesinde atölye ortamına alışan çocukların ileride robotik konularda başarılı olmaları ve robotik alanlarda ilerlemeleri için önemli bir temeli oluşturuyor.  Birçok oyun matı bulunan Bee-Bot bu matları sayesinde çocuklarımıza gerekli eğitimi veriyor. Türkiye ve İngilizce olan bu matlar çocuklarımızın İngilizce diline ilgi duymalarını ve belli bir seviyede ülkeler, meslekler, gezegenler, harfler, şekiller, vücudumuz gibi farklı temaları İngilizce öğrenmesine katkı sağlar. Bu matların nasıl kullanıldığına değinecek olursak matların üzerinde matın konusuna göre çeşitli kelimeler ve resimler bulunmakta. Bee-Bot u kullanarak ileri geri sağ sol yönlere ilerleterek mat üzerinde denk gelen kelime hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM