Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Başkan Murat Uyar Çankırı’ın Turizm Potansiyeline Değindi

Başkan Murat Uyar Çankırı’ın Turizm Potansiyeline Değindi

Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl başkanı Murat Uyar, "İl teşkilatı olarak turizm üzerine yoğun çalışmalar yürütmekte ve yeni projeler hazırlamaktayız. Çankırı turizm potansiyeli olan bir şehir. Ancak öksüz bırakılması ve bürokrasinin zayıf kalmasından dolayı gerekli tanıtım ne yazık ki yapılamamakta. Bizler Türkiye Değişi Partisi olarak turizmi canlandırmak ve esnafımız içinde bunu kazanca dönüştürme için elimizden geleni yapacağız" dedi.

ÇANKIRI ÖKSÜZ BIRAKILMIŞ VE TANITIMI YAPILMAYAN BİR ŞEHİR

Türkiye Değişim Partisi Çankırı il başkanı Murat Uyar, Çankırı'nın turizm potansiyeli yüksek bir l olduğuna dikkat çekti. Başkan Uyar Çankırı nın öksüz bırakıldığını belirterek, "Acı bir durum ama Türkiye'de birçok yere gittiğimiz zaman Çankırı dediğimizde Ankara'nın bir ilçesi miydi veya Kastamonu'ya bağlı mıydınız diye sorularla karşılaşıyoruz. Ne yazık ki 1925 yılından itibaren il olma özelliğine sahip ilimiz bürokrasinin eksikliği ve öksüz kalmasından dolayı fazla tanıtılmamış bir şehir. Aslında Ilgaz gibi yüce bir dağa sahip olmasına rağmen, Ankara’ya yakın ve Karadeniz'le Akdeniz'i birbirine bağlayan geçişte transit bir yer olmasına rağmen dışarıya açılmamış, gelişmemiş bir il potansiyelinde. O yüzden de ekonomimiz ve turizmimiz biraz zayıf. O yüzden de sosyal aktivitelerimiz zayıf kalmış Çankırı da. İnşallah bu gençlerle ilerleyen zamanlarda Çankırı’nın tanıtımına ve gelişimine turizm olarak Çankırı’nın geri dönüşümüne büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Bunun üzerine güzel projelerimiz var. Bunları oturacağımıza inanıyorum" dedi.

BÜROKRASİNİN ZAYIF KALMASINDAN DOLAYI TURİZM GELİŞMİYOR

Ilgaz, Yıldıztepe’ nin kışın karın gökyüzü ile buluştuğu, bir Palandöken, bir Uludağ kadar cazibesi olmasına rağmen yatırımda eksik kalmışlığından dolayı bugün bilinmeyen bir kayak merkezi durumunda olduğunu kaydeden başkan Uyar şöyle konuştu:

" Doğa turizmi açısından güzeldir. Ürgüp gibi peri bacalarımız olduğunu kimse bilmez. Çay kenarında çok güzel bir mesire alanı var. Kimse bilmez. Eğer biz gerekli ihtişamı, gerekli yatırımları, gerekli mercilerle el ele verip birlik beraberlik içerisinde güzel bir tanıtım sağlarsak en azından yakın çevredeki illeri oraya ikinci bir Ürgüp göreme yapabiliriz. Bu potansiyel var. Kış aylarında genellikle yaktığımız yaren ocaklarımız var. Esnaflarımızın bir araya gelerek oluşturduğu akşamın başlangıcından gecenin  sonuna doğru, ziyafet ve yardım kültürümüz var. Bunu yaşatan illerden biridir Çankırı. Ne yazık ki Çankırı kabuğunu kıramadı. Bürokraside yetersiz kalındığı için üzerine düşülmediği için bugün kaya tuzu mağaramız birçok sağlık alanında şifa vermesine rağmen bilinmemektedir. Ve biz inşallah bizim dönemimizde ihtişamı verip sağlık turizmini geliştireceğiz. İnşallah güzel projelerimiz var. Sosyal aktivitelerin içinde bulunacağı güzel projelerimiz var. Bunları ivedi bir şekilde hayata geçirip Çankırı'yı turizm açısından geliştireceğiz… Neden turizmin üzerine düşüyorum. Çankırı nüfus olarak küçük ve daima göç veren bir şehir. Sürekli esnaf aynı kısır döngü içinde. Çünkü dışarıdan gelen bir şey yok. Turizm geldiğinde illaki insanlarımız konaklayacak. Burada yiyecek içecek. Burada ekonomi olarak esnafımıza artı bir gelir elde edeceğiz. Bunu hedefliyoruz. Bunu başaracak arkadaşlarımız var."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM