Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri için başvurular başladı

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri için başvurular başladı

Akademik başarıları, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında aldıkları dereceler, dünya robotik şampiyonalarında elde ettikleri büyük ödüller ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden aldıkları kabullerle Türkiye’nin en başarılı liseleri arasında yer alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri için başvurular başladı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi olmak isteyen 8. sınıf öğrencileri, 22 Şubat – 25 Mart 2021 tarihleri arasında Apply Fentek sisteminden başvuru yapabilecek. Apply Fentek için ilk aşama olan Fen ve Teknoloji Liselerine Kabul Sınavı 27 Mart 2021 tarihinde Bahçeşehir Koleji kampüslerinde gerçekleşecek.

Bahçeşehir Koleji, Fentek’le Türkiye genelindeki 15 Fen ve Teknolojisi Lisesinde öğrenim görmek isteyen adaylar için geliştirdiği Türkiye’nin ilk lise kabul modeli Apply Fentek’i 2017 yılından bu yana uyguluyor. 2006 yılında Türkiye’de fen eğitimine yeni bir boyut kazandırmak amacıyla kurulan Fen ve Teknoloji Liseleri, ülke çapında bilim ve teknoloji konusunda ilerlemek isteyen başarılı öğrencilere çok yönlü fen eğitimi sunuyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla; İstanbul Bahçeşehir, İstanbul Nakkaştepe, İstanbul Halkalı TEMA, İzmir 50. Yıl, Diyarbakır, Samsun, Antalya Konyaaltı, Eskişehir, Trabzon, Edirne, Darıca, Gaziantep, Hatay, Ankara 50. Yıl ve Manisa kampüslerinde faaliyet gösteriyor.

 

Fen ve Teknoloji Liseleri, 2006 yılından bu yana başarılı öğrencilerin 100 burs oranıyla eğitim görmesini ve hayallerine ulaşmasını sağlıyor. İstanbul’dan Kars’a kadar Fen ve Teknoloji Liselerinin gelecek misyonunu üstlenecek tüm gençlere eşit eğitim olanağı sağlamak için getirilen Apply Fentek sistemi, öğrencilere 70’in üzerinde burs alma şansı sunuyor. 

 

Adaylar çok yönlü değerlendirmeyle okula kabul ediliyor

Türkiye’de liseye geçişte uygulanan ilk kabul modeli olan Apply Fentek ile ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, uyguladıkları sistemin Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim görmek isteyen aday öğrencileri çok yönlü bir değerlendirmeyle seçmeye olanak sağladığını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Fen ve Teknoloji Liselerimizde ayrıcalıklı ve çok yönlü bir fen eğitimi sunuyoruz. Aday öğrencilerin Fen ve Teknoloji Liselerine kabul edilmeleri için sınavdan aldıkları puan ile merkezi geçiş ortak sınavında aldıkları puanın yanı sıra başarılarını, sosyal aktivitelerini ve becerilerini içeren sertifika, başarı belgesi, katılım belgesi vb. dokümanlardan oluşan portfolyolarını, www.applyfentek.com adresindeki Apply Fentek web sitesinden sisteme yüklemelerini bekliyoruz. Öğrenciler, sundukları portfolyolarda kendilerini, hedeflerini, neden Fen ve Teknoloji lisesinde eğitim almak istediklerini belirten kariyer hedeflerini anlatıyor, aldıkları sertifikaları, katıldıkları okul harici eğitimleri, başarılarını, öğretmenlerinden aldıkları referans mektuplarını, katıldıkları ulusal veya uluslararası yarışmalar ve elde ettikleri dereceleri, yer aldıkları proje çalışmalarını, spor ve sanat faaliyetlerini ve katkıda bulundukları sosyal sorumluluk projelerini bizlerle paylaşıyorlar. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerimizde öğrencilerimizi eleştirel düşünen, geleceğin problemlerine çözüm üreten bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bu amaçla her eğitim uygulamamızda onların fark oluşturabilmeleri, farklı düşünebilmeleri adına eğitim ve öğretimimizi ona göre şekillendiriyoruz. Geleceğin liderleri ve bilim insanları olmak üzere eğitim görecek öğrencilerimizi farklı bir sistemle seçme gereği duyduk. Bu yüzden çok yönlü bir değerlendirme ile öğrenci seçilmesi gerektiği kararını aldık.”

10 Yılda 120 mezun dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul aldı

2006 yılında kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, ilk mezunlarından bu yana her yıl dünyanın en saygın üniversitelerine kabul alan öğrencilerini ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına uğurluyor. Bahçeşehir Kolejinin; Harvard, Yale, M.I.T, Princeton, Rice University gibi saygın üniversitelerin bulunduğu pek çok üniversiteden kabul alıp lisans ve lisans üstü eğitimi gören mezunlarına bu yıl 15 mezun daha katıldı; 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı’nda Bahçeşehir Kolejinin Fen ve Teknoloji Liseleri ile Anadolu Liselerinden mezun olacak 14 öğrenci, toplamda 21 farklı üniversiteden lisans eğitimi için kabul aldı. Bahçeşehir Kolejinin 2011-2021 yılları arasında yurt dışı kabul alan mezunlarının sayısı bu yıl ile 50’yi aşkın üniversitede 120’ye yaklaştı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM