Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ata’mızı Sevgi ve Özlemle Andık!

Ata’mızı Sevgi ve Özlemle Andık!

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Çorlu'da bir dizi tören ve etkinlik düzenlendi. Çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı Atatürk Evi'nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşama gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedî önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ebedîyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde gurur, sevgi ve özlemle anıldı. Çorlu'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen anma programında saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, iki dakikalık saygı duruşu sırasında Çorlu'da hayat durdu. 7'den 70'e yüreği Mustafa Kemal Atatürk sevdasıyla çarpan tüm vatandaşlar duygu dolu anlar yaşarken, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen Türk bayrağı daha sonra yarıya indirildi.

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, daire müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, sivil ve askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı çelenk sunma töreninin ardından Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk Oratoryosu" ise ayakta alkışlandı.

Çorlu Belediyesi tarafından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programları Atatürk Evi bahçesindeki etkinliklerle başladı.

TED Çorlu Koleji ve Ün Okulları öğrencilerinin hazırlayarak Atatürk Evi bahçesinde sabah ve akşam saatlerinde sahneledikleri "Atatürk Oratoryosu" büyük beğeni topladı. Defne Çağlayan'ın piyano resitali dinleyenlerden büyük alkış aldı. Gösterileri ve piyano dinletisini izleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt etkinliklerin sonunda öğrenciler ile bir araya gelerek her birini tek tek tebrik etti ve sahneledikleri duygu yüklü gösteriler için öğrencilere teşekkür etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinliklerinden bir diğeri ise Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz tarafından "1915 Çanakkale'de Atatürk" konulu söyleşi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Söyleşi sonunda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı tarafından Yılmaz'a çiçek takdim edildi.

Saat 15.00'te Cumhuriyet Parkı'nda bulunan Yaşayan Çınarlarımız Sosyal Tesisi'nde Çorlu Belediyesi Kent Orkestrası Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi.

Atatürk Evi'nde anma programı kapsamında ayrıca gün içerisinde "Atatürk’e Mektup" etkinliği, "Zeybek Eğitim Atölye" çalışmaları gerçekleştirilirken ziyaretçilere yönelik hediye standı da kuruldu.

Gün boyu yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Atatürk Evi'nde açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde; O’na olan sevgi, saygı, özlem ve minnet duygularını göstermek için bir araya geldiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk; vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan bir devlet adamı ve komutandı. O’nun en büyük ideali; Türk ulusunun medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi.

Ve bu uğurda bir ömür harcadı… Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti’ne adadı…

O’nun gösterdiği yolda ilerleyebilmek, yani çağdaş medeniyeti yakalayıp aşabilmek, kendimizi çağdaş dönüşümlere göre yenileyebilmek; tahlil ve yaklaşımlarımızı klişelerden arınmış, açık bir zihinle yapabilmek, mücadelemizi Mustafa Kemal’in irade gücü, azmi, bağımsızlık aşkı, cesareti ve kararlılığıyla gerçekleştirebilmekle mümkündür.

Geçtiğimiz yıl bugün yüreğimizde büyük bir cesaret ve kararlılıkla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’ sözünden yola çıkarak Atatürk Evi’mizi Çorlu’muza kazandırdık. Bu güzel projeyi hayata geçirirken Mustafa Kemal Atatürk gibi düşündük. Onun cesaretinden ilham aldık.

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.

Atatürk’ü anmak üzere bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde, O’nu anlamanın en doğru yolu, O’nu iyi okumak, sözlerini doğru yorumlamak ve O’nun izinden yürümektir diye düşünüyorum. Bizler, bugün barış içinde bu güzel ülkede yaşayabiliyorsak, kadını ve erkeği ile omuz omuza dayanışma içinde çağdaş dünyada varlığımızı sürdürebiliyorsak; bilimde, sanatta, sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak, tüm bu güzel duyguları O’na ve O’nunla birlikte canları pahasına bu ülkeyi kuran kahramanlara borçluyuz.

Aramızdan ayrılışının 83. yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor; şükranlarımı sunuyorum.

Aziz ruhun şad olsun Ata’m…

Seni her daim fikrimizde ve kalbimizde yaşatacağız…"

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM