Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Asya Şampiyonlar ligi ve AFC Cup kura çekimi özel programı Çarşamba sabah 9’dan itibaren canlı yayınla D-MART’ta

Asya Şampiyonlar ligi ve AFC Cup kura çekimi özel programı Çarşamba sabah 9’dan itibaren canlı yayınla D-MART’ta

Asya’nın kulüpler düzeyinde en önemli iki turnuvası Asya Şampiyonlar Ligi ve AFC Cup 2021 sezonu kuraları 27 Ocak Çarşamba günü çekilecek. 9’da başlayacak özel programda TFF Milli Takımlar Teknik Danışmanı Muhsin Ertuğral’ın yorumlarıyla stüdyo konuğu olacağı özel yayına birçok sürpriz isim katılacak. Basın dünyasının duayenleri, teknik adamlar ve yıldız isimlerle yaklaşık 4 saat sürecek canlı yayın D-Smart 77. Kanal Spor Smart ve 82. Kanal Spor Smart 2’den ekrana gelecek.

AFC CUP KURA ÇEKİMİ 9.30’DA

Sabah 9’da Aykut Aydın ve Muhsin Ertuğral’ın yorumlarıyla başlayacak canlı yayında ilk olarak 9.30’da Asya’nın 2 numaralı kupası AFC Cup kura çekimi gerçekleşecek. Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle tamamlanamayan AFC Cup’ta bu sezon grup aşamasına katılacak takım sayısı 40’a yükseltildi. 20 takım Batı Grubunda mücadele ederken, 20 takım Doğu Grubunda mücadele edecek. 40 takım 4’erli 10 gruba bölünecek. 10 grubun birincileri ile Batı ve Doğu gruplarında en iyi 3’er ikinci 16 takımı tamamlayarak son 16 turunda tek maç eleminasyon sistemi üzerinden kozlarını paylaşacak.
Batı Grubundan Ürdün, Lübnan, Suriye, Bahreyn takımları iddialı ekipler olarak dikkat çekerken, Doğu Grubu’nda Filipinler, Malezya, Singapur, Vietnam gibi ülkelerin takımları turnuva şampiyonluğu için öne çıkıyor.

ASYA ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ 11.30’DA

AFC Cup kura çekiminin ardından kıtanın 1 numaralı kupası olan Şampiyonlar Ligi kura çekimi heyecanı yaşanacak. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılacak takım sayısı da 40’a yükseltildi. 40 takım 4’erli 10 gruba bölünecek. Kıtanın son dönemde en çok puan toplayan ülkeleri Katar, Suudi Arabistan, İran, Çin ve Japonya 3’er takımını direkt grup aşamasına yollarken, bu ülkelerden 1’er takımda play-off aşamasına katılacak.
Teknik direktörlüğünü Xavi’nin yaptığı ve daha önce 2 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Katar’ın Al Sadd takımı, Cezayirli Bounedjah, İspanyol Cazorla, bir dönem ülkemizde top koşturmuş Tabata ve Guilherme gibi yıldızlarıyla turnuvanın en iddialı takımlarından biri.
Galatasaray, Beşiktaş ve Milli Takımımızı çalıştıran Mircea Lucescu’nun oğlu Razvan Lucescu yönetimindeki Suudi Arabistan’ın Al-Hilal takımının Şampiyonlar Ligi’nde 3 kupası bulunurken, kadrosundaki yıldızlar dikkat çekiyor. Bir dönem Galatasaray forması giyen Bafetimbi Gomis, Vietto ve Giovinco kadronun ön plana çıkan isimleri.
Mustafa Denizli’nin iki farklı dönemde teknik direktörlüğünü yaptığı ve geçen sezon final oynayan Persepolis ile Tractor ve Esteghlal takımları İran’dan turnuvaya katılan iddialı ekipler.
Şota yönetiminde son 3 sezonda büyük aşama kaydeden Özbekistan ekibi Pakhtakor bu sezonda Şampiyonlar Ligi biletini alırken, takımı bu sezon Şota’nın yardımcılığını yapan Hollandalı teknik adam Pieter Huistra çalıştıracak.
Doğu Grubu’nda Çin ekipleri ön plana çıkarken Cannavaro’nun çalıştırdığı Guangzhou Evergrande daha önce 2 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Anderson Talisca ve Paulinho kadroda ön plana çıkan yıldızlar.
Japonya Şampiyonu Kawasaki Frontale, yıldız golcüsü Leandro Damiao önderliğinde turnuvanın iddialı takımlarından biri olarak gözükürken, geçtiğimiz sezon Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Güney Kore ekibi Ulsan Hyundai’de ünvanını korumak için mücadele edecek.

DUAYEN YAZARLAR, TEKNİK ADAMLAR VE ÜNLÜ KONUKLAR CANLI YAYINDA

Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak Asya organizasyonlarının kura çekimi esnasında ülkemizin duayen yazarları, teknik adamlar ve ünlü konuklar Asya futboluyla alakalı görüşlerini D-Smart izleyicileriyle paylaşacak. Sabah 09’da başlayacak canlı yayın 13.00’e kadar sürecek ve D-Smart 77. Kanal Spor Smart ile 82. Kanal Spor Smart 2’den naklen yayınlanacak. 4 saatlik futbol şölenini kaçırmayın.
PROGRAM
09.00 ASYA KURA ÇEKİMİ ÖZEL YAYINI
09.30 AFC CUP KURA ÇEKİMİ
10.00 YORUMLAR VE SÜRPRİZ BAĞLANTILAR
11.30 ASYA ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ
12.00 YORUMLAR VE SÜRPRİZ BAĞLANTILAR

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM