Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Araba İlanı Vermenin Püf Noktaları

Araba İlanı Vermenin Püf Noktaları

Günümüzde araba almak veya arabasını satmak isteyen kişilerin ilk baktığı yerler genellikle ikinci el araç ilanlarının olduğu internet siteleridir. Araba ilanı vermek için oldukça uygun olan bu siteler, özellikle teknolojinin gelişmesi, bilgisayar ve akıllı cep telefonu kullanımının giderek artması sonucunda daha da popüler hale gelmiştir. Eskiden ikinci el araç satın almak isteyen kişiler oto pazarlarına; sıfır araç almak isteyenler ise doğrudan galeri ve servislere gitmekteydi. Fakat şimdi araba ilanı verilen platformlar, insanların aklına ilk gelen adres olmaktadır.

Araba ilanı verirken veya ilana konulmuş bir araç ile ilgilenirken dikkat edilmesi gereken birkaç husustan bahsetmek gerek. Zira günümüzde ilandaki araba bilgileri ile arabanın gerçekteki durumu arasında çok büyük farklar olduğundan, birçok insan çeşitli mağduriyetler yaşayabilmektedir. Örneğin, kazasız olarak ilana konulan araçlar, yapılan detaylı ekspertiz sonucunda ağır hasar kayıtlı çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra, araba ilanı veren kişi arabanın sadece içini, dışını veya bir bölümünü fotoğraflayıp hatalı, kusurlu veya arızalı kısımları göstermemektedir. Bunun sonucunda aracı görmeye giden insanlar yanılabilmekte; hem zaman hem de para kaybı yaşayabilmektedir.

Araba ilanı verirken dikkat edilmesi gereken en büyük noktalardan biri kesinlikle dürüst davranmak olacaktır. Eğer aracın mevcut bir arıza varsa mutlaka ilanda yazılması, ilana inceleyen kişileri yanıltacak bilgilerden uzak durulması gerekmektedir. Çünkü, araba ilanı veren kişi, aynı zamanda sitedeki potansiyel bir alıcıdır. Yani, ilk başta satıcı olan kişiler, daha sonra alıcı pozisyonuna geçtiğinde, kesinlikle doğru bilgilerin yer aldığı arabalara yönelmek isteyecektir. Bu durumda, araba ilanı verilirken her daim doğru ve gerçekçi bilgiler yazılmalıdır.

Eğer araçlarla ilgili çok fazla bilginiz yoksa, araba ilanı ver demeden önce muadil araçların fiyatlarına da göz gezdirmelisiniz. Özellikle, günümüz ikinci el araç piyasası oldukça hareketli olduğundan, arabanızı hak ettiği değere satabilmeniz için bu ilanları incelemeniz faydanıza olacaktır. Fakat bu noktada da kesinlikle abartılı fiyatlamalardan uzak durmalısınız. Bu durumda, aracınızı satmanız hem çok zor olabilir hem de farkında olmadan araba fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verebilirsiniz. Bu nedenle, gerekirse bir uzmana danışmanızda fayda vardır. Uzmana danışamayacak durumdaysanız araba ilanı veren sitelere göz atabilirsiniz, bu sitelerde nasıl ilan verilebileceği konusunda bilgiler bulunmakta. Bu platformlardan biride ikincielotoaraba.com hem araba ilanı verebilir hem de ikinci el araba ilanlarına bakabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM