Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Allianz Türkiye’den iklim krizine karşı farkındalık çalışmalarına tam destek

Allianz Türkiye’den iklim krizine karşı farkındalık çalışmalarına tam destek

Sürdürülebilirliği iş stratejisi olarak ele alan Allianz Türkiye, üç hedefinden biri olan “iyi çevre” doğrultusunda, iklim krizine karşı farkındalık çalışmaları yürüten Yuvam Dünya Derneği ile iş birliği yaptı. Allianz Türkiye, kurumsal üye olduğu ve Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan’ın danışma kurulunda yer aldığı derneğinin çatı destekçisi oldu.

 

Allianz Türkiye, “Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” mottosuyla yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına yenisini ekledi. Allianz’ın sürdürülebilirlik stratejisinin öncelikli konularından biri olan “iklim değişikliği ile mücadele ve düşük karbon ekonomisine destek” kapsamında, stratejinin üç hedefinden biri olan “iyi çevre” çerçevesinde ve sürdürülebilir değer yarattığı beş sürdürülebilir kalkınma amacından biri olan “iklim eylemi” doğrultusunda, Yuvam Dünya Derneği ile iş birliğine imza atıldı.

 

Allianz Türkiye bu ortaklıkla iklim krizine karşı farkındalık çalışmaları yürüten Yuvam Dünya Derneği’nin çatı destekçisi oldu. Allianz Türkiye’nin aynı zamanda kurumsal üye olduğu Yuvam Dünya Derneği’nin danışma kurulunda Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan da yer almaya başladı.

 

“İklim krizine karşı her alanda dönüşüm hedefine aktif destek veriyoruz.”

Allianz Türkiye’de sürdürülebilirliği bir iş stratejisi olarak ele aldıklarını belirten Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan: “İyi bir çevre için, toplumun iyiliği için, daha iyi bir kurum olmak için işimizi sürdürülebilirlik prensiplerine uygun şekilde dönüştürüyoruz. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin de imzacısı olan bir kurum olarak, sürdürülebilir değer yaratma hedefimizin odağına 5 ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı alıyoruz. Bu amaçlardan biri olan iklim eylemi hem Allianz Grubu’nun hem de Allianz Türkiye’nin öncelikli konusu. Bu doğrultuda Yuvam Dünya Derneği ile iş birliği yaparak derneğin çatı destekçisi olduk. Derneğin; enerji üretiminden endüstriye, tarımdan atığa, iş insanlarından yetişkinlere, gençlerden çocuklara kadar her alanda dönüşüm başlatma hedefine aktif olarak destek veriyoruz.” diye konuştu.

 

İklim kriziyle mücadelede neslimizin hikayesini değiştirmek için yola çıkan Yuvam Dünya Derneği, iklim krizi nedeniyle başımıza gelebileceklere karşı, dünyaya ve kaynaklarına saygılı nesiller yetiştirme yolunda çalışıyor. Derneğin üyeleri arasında yer alan iş insanları, sanatçılar, iletişimciler, sivil toplum gönüllüleri ve bilim insanlarının öncülük ettiği çalışmalarla, dünyayı iklim krizinin etkilerine karşı güçlendirmek amaçlanıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM