Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
AKUT’tan, “üç boyutlu” temel ilk yardım hikaye kitabı

AKUT’tan, “üç boyutlu” temel ilk yardım hikaye kitabı

Bu sene 25. yılını kutlayan, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT, “Bana Bunu AKUT Öğretti” isimli, üç boyutlu animasyonlu çocuk hikaye kitapçıklarından oluşacak “Artırılmış Gerçeklikli (AR+) Eğitim Serisi”nin ilk kitapçığını, temel ilk yardım konusunda yayınladı.  Üç boyutlu animasyon uygulamasını indirmek için, kitapçığın iç kapağında bulunan kare kodunun, telefon veya tabletlerin kamerası yardımıyla okutulması yeterli olacak. Kitapçık, Akut Mağaza web sitesinden temin edinilebilecek.

 

14 Mart 1996 tarihinde bir grup dağcı tarafından kurulan ve bu süre içinde BM ve AB’nin arama kurtarma yapılanması içinde en önemli ekiplerinden birisi haline gelen; ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT, ilk yardım ve afet bilinçlendirme projelerine devam ediyor.

 

Dernek, “Bana Bunu AKUT Öğretti” isimli, çocuklara yönelik hazırlattığı, teknolojik olarak üç boyutlu animasyonlu izlenme olanağı bulunan hikaye kitapçıklarından oluşacak “Artırılmış Gerçeklikli (AR+) Eğitim Serisi”nin ilkini, temel ilk yardım konusunda yayınladı. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan serinin ilk kitabı Akut Mağaza web sitesinde satışa sunuldu.

 

Teknolojiyi kullanırken öğrenmek; öğrenirken eğlenmek

AKUT tarafından yapılan açıklamada, ilk kitapçıkta, toplum olarak çok ihmal ettiğimiz ama yeri geldiği zaman hayat kurtaran temel ilk yardım konusunun bilinçli seçildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: “Bu kitapçık basit yaralanmalara karşı ilk yardımı içeriyor. Çocuklarımıza ilk yardımın önemini kavratmak ve onları ilk yardım konusunda bilgilendirmek temel amacımız. Teknoloji kullanımının günlük hayatımıza iyice girdiği günümüz dünyasında çocuklarımıza, teknolojiyi kullanırken öğrenme ve öğrenirken eğlenme imkânı sunmayı amaçladık. Kitaba entegre edilen artırılmış gerçeklik uygulaması kitabın her sayfasında bulunan resimlere üç boyutlu erişim sağlıyor. Sayfalardaki animasyonlar ile çocuklara ilk yardım müdahalesini uygulamalı bir şekilde gösterme imkanı bulduk. Bu sayede çocuklar hem bir hikâye kitabı okuma hem de AR+ uygulaması ile eğlenceli bir şekilde basit yaralanmalara karşı ilk yardım müdahalesini öğrenecekler.”

 

Kullanmak çok kolay

Uygulamayı indirmek için, kitabın iç kapağında bulunan kare kodu, telefon veya tabletinizin kamerası yardımıyla okutmanız yeterli olacak.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM