Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Akbank’tan sürdürülebilir yatırım hamlesi: Enerji ve Sağlık Fonları 1 milyar TL’yi geçti

Akbank’tan sürdürülebilir yatırım hamlesi: Enerji ve Sağlık Fonları 1 milyar TL’yi geçti

Akbank Yatırım Hizmetleri’nin Geleceğin Yatırımları çatısı altında yer alan Ak Portföy Alternatif Enerji Yabancı Hisse Senedi Fonu ve Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu, yıl sonu hedefi olan 1 milyar TL bakiyeye şimdiden ulaştı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Akbank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alp Keler, “iki fon da, kendi alanlarında 20 tane dünya devine kolaylıkla yatırım imkanı sunuyor. Normalde bu şirketlerin hisseleri yabancı kaynaklı olduğu için hem alım süreci zor hem de maliyeti yüksek. Sağlık temasına yatırım yapan ve Türkiye’de uluslarası bir kuruluştan ESG notu alan ilk fon olma özelliği taşıyan Ak Portföy Sağlık Sektörü Fonu; aşı, ilaç, bioteknoloji, sağlık elektroniği gibi alanlarda faaliyet gösteren AstraZeneca PLC, Moderna Inc, Novartis AG, Pfizer Inc gibi seçilmiş 20 farklı uluslarası şirket hissesine yatırım yapıyor. Ak Portföy Alternatif Enerji Fonu ise; gelecekte daha da önemli olacak alternatif enerjileri geliştiren Samsung SDI Co Ltd, Siemens Gamesa Renewable Energ gibi dünyanın önde gelen, seçilmiş 20 şirketine eşit ağırlıklı yatırım yapıyor. Bu sayede 30 bin müşterimiz, global sağlık ve yenilebilir enerji firmalarına bir tuşla yatırım yapabilirken, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor” dedi.

 

Dr. Al Keler: “Dünyadaki ESG fon büyüklüğü 2,3 trilyon USD üzerine çıkmış durumda. Yatırımcılar, bu ürünlerde birikimlerini değerlendirirken yüksek sürdürülebilirlik hassasiyeti ile yatırımlarının hangi projelere katkı sağladığını dikkate alarak etkilerini takip ediyorlar. Biz de sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak bu bilincin, Türkiye’de oluşmasında önemli bir rol üstlendik. Bu kapsamda, bireylerin yatırımlarını Dünya’ya fayda sağlayan yatırım ürünlerine yönlendirmesini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM