Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ahef Yök Tek Hekim Sağlık Raporunda Yetkili Değildir

Ahef Yök Tek Hekim Sağlık Raporunda Yetkili Değildir

Ahef Yök Tek Hekim Sağlık Raporunda Yetkili Değildir

YÖK tarafından belirtilen “özel hükümle istenen heyet raporu aile hekiminden alınacak” kararı Türkiye genelinde aile hekimlerinin tepkisine sebep oldu. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, “sporcu dendiğinde akla ilk kardiyak muayene gelir. Aile Hekimleri bu muayeneyi nasıl yapacaklar?” dedi.

AHEF, sporcu yeterliliğinin temel muayenesinin “kardiyak”muayene olduğuna dikkate çekerek “tam donanımlı fakülte hastanelerinde bile kardiyak muayenede patolojik ve masum üfürüm ayırt etme yeteneği %79 hatalı iken bu kararı veren yöneticileri sağlık konusunda duyarlılığa davet ediyoruz.

Siz genç sporcunuzun fiziki yeterlilik raporlamasını hiç bir donanımı olmayan sadece fizik muayene ile hastalık yakalama şansı %20 olan aile hekimlerinin tek hekim raporuna nasıl mahkum edersiniz?” diyor.

Ahef Yök Tek Hekim Sağlık Raporunda Yetkili Değildir

Konuyla ilgili AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen; “Sporcu sağlığı için yapılması gereken testler ve ileri tetkikler aile sağlığı merkezlerinde bulunmamaktadır.

Bu konunun önemine dikkat çekerek sağlık konusunda tek muhatabımız olan bilimsel çalışmalar tecrübelerimiz ve Sağlık Bakanlığı uygulamaları sonucunda sporcu yeterlilik tek hekim raporunu reddediyor, bu konuda her sporcunun ilgili uzmanlarca değerlendirilmesi için çabalayacağımızı, keşke diyerek ailelerin canlarının yanmasını istemediğimizi ve ülkemizdeki her sporcu gencimizin sağlık düzeyini önemsediğimizi kamuoyuna duyururuz” diyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM