Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yoğun ilgiyle izlendi!

5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi yoğun ilgiyle izlendi!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresinin çevrim içi olarak izlenme sayısı 32 bin 500’e ulaştı. ‘Yeniden Birlikteyiz’ temasıyla düzenlenen iki günlük kongrede; 35 panel ve 23 farklı başlıkta eğitim programı gerçekleştirildi. Kongrede, dünyadan ve Türkiye’den alanında önde gelen 200’e yakın akademisyen, uzman, lider ve iş insanı deneyim ve fikirlerini paylaştı. 

 

 

‘Yeniden Birlikteyiz’ temasıyla 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından yoğun ilgi gördü. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), gelenekselleşen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongre’sini iki gün boyunca çevrim içi izlenme sayısı 32.500’e ulaştı. 

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun desteklediği, Borsa İstanbul A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin ana sponsor olduğu 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, fiziki olarak protokol önünde gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından dijital bir platform üzerinden çevrim içi panel ve eğitimlerle devam etti. İki gün süren Kongre’ye, dünyada ve Türkiye’de alanında önde gelen 200’e yakın akademisyen, uzman, lider ve iş insanı konuşmacı olarak katıldı.

 

Ana Tema ‘Yeniden Birlikteyiz’

‘Türkiye’nin Davosu’ olarak nitelendirilen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin ana teması daha öncekilerde olduğu gibi dünyanın gündemine uygun bir şekilde “Yeniden Birlikteyiz” olarak belirlendi. Son iki yıldır tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgını nedeniyle belirlenen ‘Yeniden Birlikteyiz’ teması ile birlikte olmanın gücüne vurgu yapıldı. Hep birlikte kararlı adımlar atıldığında risklerin ve fırsatların daha etkin yönetilebileceğine gönderme yapılan Kongre’de, değişimi ve dönüşümü sürdürülebilir kılacak politikaların hep beraber geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İki gün süren Kongre’de; “Koronavirüs Sonrası Ekonomi ve Finansal Piyasalar”, “Sürdürülebilirlik”, “Dijital Dönüşüm ve Gelecek Senaryoları” ve “Yeni Nesil Girişimcilik ve Sermaye Piyasası Olanakları” olmak üzere dört başlık altında 35 panel ve 23 farklı eğitim programı gerçekleştirildi. 

 

Açılış Programı ve En çok izlenen 5 oturum

İki gün boyunca devam eden ve oturumlar ile eğitimlerin çevrim içi olduğu Kongre, 32.500 izlenmeye ulaştı.  Protokol önünde yapılan açılışta Türkçeye ‘Yeni Büyük Çöküş’ ve ‘Kur Savaşları’ adlarıyla çevrilen ve dünyada ses getiren kitapların yazarı olan James Rickards, en çok ilgi gören konuşmacılardan biri oldu. James Rickards, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde pandemi koşullarında küresel ekonomi açısından izlenen politikalar, dijital ve kripto paralar konusunda fikirlerini aktardı. Açılış programında sürdürülebilir kalkınma amaçlarının Türkiye’ye yansımalarını konusunda, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Borçlanma Genel Müdürü Mustafa Turan’ın konuşmaları ile konuk konuşmacı İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın konuşması da izleyicilerin yoğun ilgisiyle takip edildi. 2 gün süren paneller arasında piyasa aktörlerinin yer aldığı Başarılı Yeşil İhraç Öyküleri, Dijital Dünyada Verinin Kullanımı ve Reel Sektörün Yeşil Fon Kaynakları panelleri ile kamu yöneticilerinin yer aldığı Düzenleyiciler Ekonomik Reform Paketi Çerçevesinde Sürdürülebilirlik Yol Haritasını Konuşuyor, Politika Yapıcılar Pandemi Sonrası Yeni Stratejileri Konuşuyor ve Türkiye’nin Yeni Katılım Finans Stratejisi panelleri de izleyiciler tarafından yoğun ilgi gören panelleri arasındaydı. 

 

“Kongremize ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederiz”

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İbrahim Öztop, “Kongremizin açılışına, kapsamlı bir mesaj ileterek Kongremizi destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunarım” dedi. Kongre’ye yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Öztop, gelenekselleşen 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde gerçekleşen panel ve eğitimleri beklenilenin üzerinde sayıda katılımcının takip ettiğini belirtti. Öztop, “Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl kongremizi hibrit bir anlayışla gerçekleştirdik. Değerli konuşmalarıyla bizleri onurlandıran başta Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olmak üzere, Sermaye Piyasaları Kurulu Başkanı Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul Genel Müdürü Sayın Korkmaz Ergun’a yanımızda oldukları ve verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunarım. Ayrıca Kongremizde yer alarak deneyim ve fikirlerini bizimle paylaşan tüm konuşmacılara, her zaman olduğu gibi Kongremizde de bizden desteklerini esirgemeyen Birlik üyelerimize ve paydaşlarımıza çok teşekkür ederim. Kongre kapsamında iki gün boyunca 35 panel, 23 konu başlığında eğitim programları gerçekleştirdik. Geleceğe dair fırsatlar ve risklere yönelik çok önemli ve vizyoner sunumlar ve konuşmaların olduğu Kongre’nin Türkiye için bu anlamda yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Her bir oturuma başta gençlerimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından yoğun bir ilgi oldu. Bu sene çevrimiçi düzenlenen Kongreye kayıt olan ve izleme sayıları şimdiye kadar fiziki olarak düzenlediğimiz tüm kongre ve etkinlik rakamlarımızın üzerine çıktı. Kongremize gösterilen yoğun ilgi bizi çok memnun etti. Bu ilgi aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak bize güç veriyor. Sermaye Piyasaları Kongresi’nin önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir şekilde sürdürmemiz için bizi teşvik ediyor” dedi. Öztop, İki gün boyunca hibrit olarak gerçekleştirdikleri Kongre’nin operasyonel olarak da çok başarılı geçtiğini ve Birlik olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.  

 

25 bin adet tohum topu Kongre katılımcıları için atılacak

Bu yılki odağın sürdürülebilirlik olduğu Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne kayıt yaptıran katılımcılar adına, daha yeşil bir gelecek ve sürdürülebilir yaşam amacıyla önümüzdeki süreçte insansız hava araçları ile toplam 25.000 adet tohum topu atışı gerçekleştirilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM