Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
3. Sınıf Matematik – Sayısal Alanda Eğitimin Temel Taşı

3. Sınıf Matematik – Sayısal Alanda Eğitimin Temel Taşı

3.sınıf matematik, 3. sınıfın en önemli derslerindendir. Seneler içinde müfredat değişse ve gelişse de her zaman için bu ders temel taş niteliğindedir. Bu ders öğrencilerin sayıları kavramasını, basit işlemler yapmasını, soyut düşünebilmesini ve böylece temel sayısal beceriler edinmesini sağlar. Bu nedenle de bu sene boyunca alınan eğitim hiçbir zaman değerini kaybetmez. Dolayısıyla titiz ve planlı bir şekilde üçüncü sınıf matematik dersi ve konuları çalışılmalıdır.

Tüm sınıflarda ve derslerde olduğu gibi 3. sınıf matematikte de başarının sırrı iki parametreye bağlıdır: İstikrar ve kaliteli kaynak. Bu ikisi bir araya geldiğinde yüksek notlar da öğretmenlerden gelen takdir dolu sözler de garantidir! O halde gelin, 3. sınıf matematik eğitimini nasıl kaliteli ve başarılı hale getirebileceğimizi öğrenelim.

  1. Sınıf Matematik Dersinde Nasıl Başarılı Olunur? 

Yetişkinler her ne kadar bu yazıda bahsettiğimiz şeyleri kolayca anlayıp bize hak verecek olsalar da çocuklar istikrar ve doğru kaynak gibi değerlerin önemini kolay bir şekilde kavramayacaktır. Hatta çoğu çocuk için okul bile başlı başına kabusken ekstra eğitim ve çalışma onları korkutmaktan öteye geçmeyecektir. Hatta eğitim yalnızca okul döneminde, ders sıralarında kalmalıdır. Kendilerince haklı olsalar da bu düşünce tarzı aileler ve öğretmenler tarafından değiştirilmedikçe öğrencilerin başarılı olması pek mümkün değildir.

Peki öğrenciyi eğitime teşvik etmek ve başarılı olmasını sağlamak çok mu zordur? Cevap kesilikle hayır! Eğitim, özellikle matematik, eğlence ve ilgi çekici şeylerle birleştiğinde öğrenmenin sıkıcılığı tamamen zıttına döner. Haliyle öğrenciler keyifle kendilerini eğitirler ve ders başarıları otomatik olarak artar. Bunda ise rengarek ve bol görselli öğretici etkinliklerin, zevkli eğitici oyunların, bulmacaların, kısacası bilgiyi ilgi çekici bir şekilde sunan tüm kaynakların payı çok büyüktür. Kısacası güvenilir bir kaynaktan bu tür paylaşımlara mutlaka göz atmalısınız! Peki ama nasıl?

  1. Sınıf Matematik Etkinlikleri Nerede Bulunur?

Başarının anahtarı görevini gören 3. sınıf etkinlik ve eğitimler pek çok farklı site ve platformda karşımıza çıkmaktadır. Fakat gerçek eğitimcilerin hazırladığı, eğitsel değeri olan, bununla birlikte yenilikçi ve eğlenceli, yani her açıdan kaliteli olan materyalleri bulmak bir hayli zordur. Eğer ince eleyip sık dokuyan veliler ve öğretmenlerdenseniz muhtemelen bize hak vereceksiniz.

Neyse ki ücretsiz ve online eğitim platformu Okul Modu mükemmel içerikleriyle bu problemi ortadan kaldırıyor. Çocukların başarılarını yükseltmeyi amaçlayan ve öğretmenler tarafından hazırlanan kaliteli 3. sınıf matematik etkinlik ve eğitimleri öğrencilerle buluşturuyor. Eşleştirme, test, doğru-yanlış, boşluk doldurma gibi çeşitli türlerin yanı sıra indirilebilir çalışma kağıtları, aktivite sayfaları ve çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor! Üstelik üye olmaktan içerik indirmeye kadar hiçbir işlem için ücret talep etmiyor.

Çocukların eğitim öğretim hayatlarına sağlam adımlarla başlamaları için mükemmel içerikler sunan Okul Modu’na hemen üye olun, notları yükseltmeye başlayın!

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM