Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
2021 ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

2021 ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

55 yıldır kadınların hayatlarında en önemli yardımcılardan biri olan Arzum, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nı desteklemeye devam ediyor. Her geçen yıl heyecanı artan ve Türkiye’deki profesyonel kadın satranç sporcularının sayısının artmasına katkı sağlayan Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Turnuvası’nın bu yıl ilk etabı 6-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Her yıl Dünya Kadınlar Günü haftasında gerçekleşen şampiyona, bu yıl il elemeleri, yarı final ve final olmak üzere üç etap şeklinde yapılacak. Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl seyircisiz düzenlenen şampiyonayı Tornela platformundan online olarak takip etmek mümkün olacak. İlk 16, geçtiğimiz yılın şampiyonu ve Elo sıralamasından gelen sporcular olmak üzere toplam 32 kişi final müsabakalarında mücadele edecek.

 

‘Satrançta da kadınların yanında Arzum var’

 

12 yıldır satranç sporuna ve kadın satranç sporcularına destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Arzum CEO’su Mete Zadil; ‘Satranç sporunun ülkemizde yaygınlaşması amacıyla 2009 yılından beri Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın sponsorluğunu üstleniyoruz. Kadın sporcu sayımızda geçen seneye göre 26 bin kadın sporcumuz artış gösterdi. Artış oranlarını biz de yakından takip ediyoruz. En büyük isteklerimizden biri ise Türkiye’den bir dünya şampiyonu çıkması. 12 yıldır olduğumuz gibi bundan sonra da satranç sporuna destek olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın her alanda başarılı olabileceğine inanıyoruz, tüm kadınlarımızın şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’ dedi. 

 

SATRANÇ SPORU SPONSORLARI İLE DAHA DA GÜÇLÜ

Sponsorların Türkiye’de diğer tüm spor dalları kadar satranç sporunun da gelişmesinde ve yaygınlaşmasında çok önemli katkılar sunduklarının altını çizen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç sporu sponsorları ile daha da güçlü” diyerek şu ifadeleri kullandı: 

“Satranç sporu ülkemizde 4 yaşındaki çocuklarımızdan başlayarak gencimizden yaşlımıza kadar her yaş grubunda yaygınlaşmaya devam ediyor. Okul öncesi eğitimden itibaren her Türk vatandaşımızı satranç sporu ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Türkiye artık bir satranç ülkesi. Bunun yanında TSF’nin ilk kadın başkanı ve Türkiye’deki sayılı kadın spor yöneticilerinden biri olarak satranç sporunun kadınlar arasında yaygınlaşması için de özel bir mücadele vermeye çalıştım. Bugün 1 milyon civarında lisanslı sporcu sayımız ile tüm federasyonları geride bırakırken 340 bin 386 lisanslı kadın satranç sporcumuz ile de tüm federasyonları geride bıraktık. Kadın hakem sayımızı 2 bin 427’ye antrenör sayımızı ise 24 bin 607’ye çıkardık. Arzum Elektrikli Ev Aletleri sayesinde de hem Türkiye’nin hem de satranç sporunun en prestijli turnuvalarından birini düzenliyoruz. Kadın ve erkeğin bir arada yapabildiği ender sporlardan biri olan satranç sporunda kadınların sayısını ve etkinliğini gün geçtikçe arttırıyoruz. Satranç sporuna ve kadın satranç sporcularına verdikleri destek için Arzum Elektrikli Ev Aletleri’ne ve Arzum CEO’su Mete Zadil’e satranç ailemiz adına teşekkür ederim. 2021 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına da tüm kadın sporcularımızı davet ediyorum.” 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM