Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın Diyarbakır’da

Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın Diyarbakır’da

ONUR HAREKETİ LİDERİ DİYABAKIR’DA “YENİ ANAYASA SİL BAŞTAN YENİDEN YAZILACAK” DEDİ

Güneydoğu gezisine aralıksız devam eden Onur İttifakı lideri Yaşar Aydın “Anayasa sil baştan yeniden yazılacak” dedi.

Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın, Güneydoğu’da gönülleri fethetmeye devam ediyor. Gittiği her yerde büyük yankı uyandıran Yaşar Aydın bu kez de Diyarbakır’da yaptığı anayasa konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Diyarbakırlı gençlerle bir araya gelen Onur İttifakı lideri Yaşar Aydın gençlere şöyle seslendi:

“İTHAL YASALARLA BU MİLLETE ZULÜM YAŞATTIK”

“Denize döktüğümüz düşmanın yasalarını kullanıyoruz, bu bizler için utanç verici ve kabul edilemez. Beş bin yıllık bir devlet geleceğimiz var diye övünüyoruz. Çağ açıp çağ kapattık. Medeniyetler inşa ettik ve nihayetinde yedi düveli denize döküp 29 Ekim 1923 tarihinde bir devlet kurduk. Kurduğumuz bu devletin idare hukukunu Fransa’dan aldık, medeni hukukumuzu Almanya ve İsviçre’den aldık. İçler acısı İtalyan bir faşistin kaleme aldığı ceza hukukunu ise birebir çevirip ülkemizde uygulayarak bu millete zulüm üstüne zulüm yaşattık.”

“ÜLKEYİ KURANLARIN BATIYA KOŞULSUZ BİR TESLİMİYETİ VARDI”

“Beş bin yıllık bir devlet geleneği olan bizler nasıl olur da bize özgü bir anayasa yapamadık? Sebebi çok basit. Ülkeyi kuranlar, bu milletin tüm değerleriyle kavgalıydı ve ülkeyi kuranların batı değerlerine karşı inanılmaz bir hayranlığı, koşulsuz bir teslimiyeti vardı. Batı kültürüne ve değerlerine karşı duyulan bu hayranlık neticesinde ülke değerlerini göz ardı eden bir sistem kuruldu.”

“ANAYASA HAK VE ADALETE UYGUN SİL BAŞTAN YAZILACAK”

“Kurulan bu sistemin hiçbir yetinde Anadolu insanın nefes alması mümkün değildi. Yeni kurulan bu sistem yanlışı ödüllendiren, doğruyu ise cezalandıran bir sistem. Bu sistem camiyle kavgalı, cem eviyle kavgalı, Türk’le kavgalı, Kürt’le kavgalı bir hale büründü. Bu sistemin dövmediği, azarlamadığı, aşağılamadığı hiç kimse kalmadı. 80 ihtilalinin generali Kenan Evren ne demişti? ‘Bir sağdan bir soldan astık’ dedi. İşte biz bu zihniyetin kopyala yapıştır şeklinde ülkemize dayattığı anayasayı baştan aşağı değiştireceğiz. Biz Onur Hareketi olarak kararlıyız. Bu ülkede anayasa, hak ve adalet ilkesine uygun olarak, sil baştan yazılacak”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM