Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Başkan Özcan: “Mastaura, Aydın’ın doğu yakasının gelişen yüzü olacak”

Başkan Özcan: “Mastaura, Aydın’ın doğu yakasının gelişen yüzü olacak”

Mastaura’da yapılan çalışmaları anlatan Başkan Özcan, Nazilli Belediyesi olarak bölgede ciddi yenileme faaliyetleri yaptıklarını dile getirdi.

“Doğu yakasının gelişen yüzü olacak”

Başkan Özcan, yapılan çalışmalar ve yoğun turistik ziyaretlerle yöre halkının ekonomisine de katkı sağlandığına dikkat çekerek, “Mastaura, Aydın’ın doğu yakasının gelişen yüzü olacak. Burada köylülerimiz yöresel doğal ürünlerin satışlarını gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz gün 64 kişilik turist kafilesinin 1 saatlik alışverişinden kadınlarımız 11 bin liranın üzerinde kazanç sağladı.” dedi.

 “Mezarlık çevresi yenilendi”

Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Özcan, “Eski mezarlık çevresini komple yeniledik. Giriş çıkış açısından kötü bir görüntü oluşturuyordu. Hem onları düzelttik hem de yolunu yaptık. Yapılan kazı çalışmaları ile kültür mirasımıza değerli bir katkı sağlayıp ekonomimizi canlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

“Nazilli’nin il olması ile tüm sorunları aşacağız”

Başkan Özcan, Nazilli’nin her alanda gelişimi için tarımsal alan olarak kullanılmayan arazilerin tespit edilip tarıma dayalı sanayinin önünün açılması gerektiğine değinerek, “Bu noktada herkes ciddi bir gayret gösteriyor. Tarım, turizm ve sanayinin desteklenmesiyle Nazillimiz hak ettiğini alacak. Maddi boyuttaki tüm sorunlarımızı kentimizin il olması ile yakın zamanda aşacağız.” diye konuştu.

“Yürüyüş yolları oluşturuluyor”

Mastaura Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Özcan, şunları kaydetti:

 “Şu anda bölgede jeofizik çalışmaları devam ediyor. Amfi tiyatronun jeofizik haritası çıkarılacak. Büyükşehir Belediyemizin de ciddi bir ekipman ve teknik personel desteği var. Yürüyüş yollarını oluşturuyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir mesai harcıyor. Burada da Aspendos’ta olduğu gibi güzel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Para basma yetkisi tanınmış bir antik kentten bahsediyoruz. Çalışmalar devam ettikçe kentimizin ne denli önemli bir yapıya sahip olduğuna hep birlikte şahit olacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM