Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Lüleburgaz Belediyesi’nde resim sergisi açıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nde resim sergisi açıldı

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Alanı’nda açılan Demet Gamlı’nın Mesafe isimli suluboya ve çini resim sergisi açılışında konuşan Başkan Gerenli, “ Bir ülkenin, toplumun kalkınması bilim ve sanatla olur. Bilim ve sanat konusunda kanatlarınız ne kadar güçlüyse o kadar yukarı yükselirsiniz.” dedi. Demet Gamlı’nın suluboya ve çini resim sergisi 24 Eylül tarihine kadar Lüleburgaz Belediyesi Kültür Alanı’nda sergilenmeye devam edecek. 

 

Matematik öğretmeni Demet Gamlı’nın Mesafe isimli suluboya ve çini resim sergisi Lüleburgaz Belediyesi Kültür Alanı’nda açıldı. Açılışa Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Taştekin, Lüleburgaz İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Arslan, Lüleburgaz Anadolu Lisesi Müdürü Arzu Becerenel, matematik öğretmeni sanatçı Demet Gamlı, Lüleburgaz Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Reşide Candan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Mesafeler bilim ve sanata engel değil!

 

Açılışta konuşan Başkan Gerenli, serginin ismine atıfta bulunarak, mesafelerin sanat ve bilimle buluşmaya engel olmayacağını söyledi. Başkan Gerenli, “Bu kentin ileriye taşınması çok önemli. Siz sevgili öğretmenlerimizin ilk, orta öğretimde yapacakları eğitimler hayat boyu devam etmeli. Halk Eğitim’le beraber İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Lüleburgaz’da ömür boyu eğitimi sağlamak, insanların sanatta, bilimde kendilerini geliştirmelerini sağlamak için her türlü iş birliğini yapmaya sonuna kadar varız. Bu iş birliğini yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarla kentimizi daha ileriye taşıyoruz.” dedi. 

 

“Bir ülkenin kalkınması bilim ve sanatla olur”

 

Demet Gamlı’nın ortaya koyduğu eserlerden de övgüyle bahseden Başkan Gerenli, “Bir ülkenin, toplumun kalkınması bilim ve sanatla olur. Bilim ve sanat konusunda kanatlarınız ne kadar güçlüyse o kadar yukarı yükselirsiniz. Hem eğitimci, bilim insanı, hem de sanatla bu kadar yakın olduğu için kendisini yürekten kutluyorum. Çalışmalarının devamını diliyorum. Kadınlarımızın bu kadar güzel işlere imza atması bizi çok fazlasıyla mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.  

 

“Sanat insanın ruhunu besler”

 

Sanatçı Demet Gamlı da mobilya atölyesinde büyüdüğünü ifade ederek, “Çivi düzelterek bu noktaya geldim. Sanatın her dalını seviyorum. Özellikle halk eğitim kurslarını da ön plana çıkartmak istiyorum. Pandemi döneminde bir öğretmen olarak çocuklarımızın eksiği nedir diye çok düşündüm. Biz bu şekilde, bu çağın çocukları gibi büyümedik. Her şeyi denedik. Çünkü elimizde telefon yoktu. Çok boş vaktimiz vardı. Çocuklarımızı kurslara, daha rahat gidebilecekleri şekilde yönlendirebiliriz. Onların bu tarz işlere ihtiyacı var. Sanat insanı rahatlatan bir şey. Sanat, insanın ruhunu besleyen bir şeydir.” dedi. 

 

Arslan’dan Başkan Gerenli’ye teşekkür

 

Bir diğer konuşmacı İzzet Arslan da Başkan Gerenli’ye Halk Eğitim Merkezi’ne kurslar konusunda verdiği destek için teşekkür etti. Arslan, “LYKA’da, LYLA’da, LYFA’da, Ekin Atölyesi’nde kurslar açıyoruz. Bunun için Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye teşekkür ederiz. Sanata, sanatçıya önem veren bu tür olayların Lüleburgaz’da yaygınlaşmasını, çoğalmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

 

Sergi 24 Eylül’e kadar açık!

 

Demet Gamlı’nın Mesafe isimli suluboya ve çini resim sergisi 24 Eylül tarihine kadar Lüleburgaz Belediyesi Kültür Alanı’nda sergilenecek. Sergi bu tarihe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM