Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kaspersky’den 2023 için beş yararlı dijital alışkanlık

Kaspersky’den 2023 için beş yararlı dijital alışkanlık

Ocak ayı başları, yararlı dijital alışkanlıkları kullanmaya başlamak için harika bir zaman. Kullanıcının kendisine bir söz vermek ve yıl boyunca bunlara uymaya çalışmak için çok fazla vakti olacak. Kaspersky uzmanları, kişisel verilerin güvenliğini güçlendirebilecek ve hayatı kolaylaştırabilecek basit, yararlı dijital alışkanlıkların bir listesini hazırladı.

  1. Yeni yıla yeni şifrelerle girin!

Yeni yıla tam bir şifre revizyonu ile başlayın. Şimdi tüm hesaplarınızdaki şifreleri kontrol etme ve değiştirme zamanı. Ve ana kuralı unutmadan, birden fazla hesap için aynı şifreyi kullanmayın!

Eğer birkaç çevrimiçi hesabınız varsa, güvenilir bir şifre yöneticisi iyi bir yardımcı oluyor. Modern şifre yöneticileri, sayısı giderek artan şifrelerimizle hayatı büyük ölçüde basitleştiren özelliklere sahiptir. Örneğin, farklı tarayıcılar ve platformlar için otomatik doldurma özelliklerini kullanabilirsiniz. Bir başka kullanışlı seçenek de otomatik şifre üreticisidir. Sonuç olarak, bir parola yöneticisi, her hesap için benzersiz ve karmaşık parolalar oluşturmanıza yardımcı olur ve yalnızca ana parolayı hatırlamanız yeterlidir.

  1. Veri sızıntılarıyla ilgili bildirimlere abone olun

Zayıf parolaların yanı sıra veri sızıntıları da kişisel ve kurumsal hesaplarınız için tehdit oluşturuyor. Ne yazık ki, veri ihlalleri oldukça sık oluyor ve hepsini takip etmek zor. Eğer hesap bilgileriniz sızdırılırsa, dolandırıcılar hesaplarınızı ele geçirmek için bu veri ihlallerini kullanabilir. Diğer taraftan, en son sızıntıları tarayan ve verilerinizi içerip içermediğine bakan hizmetleri kullanırsanız 2023’te dolandırıcıların önüne geçebilirsiniz. Gelişmiş şifre yöneticileri de bu özelliği içeriyor ve son veri sızıntılarında kayıtlı oturum açma bilgileri veya şifreler bulunursa kullanıcıları hızlı bir şekilde bilgilendiriyor.

  1. Daha fazla mahremiyet için VPN kullanın

Bir zamanlar kullanıcılar ve işletmeler için niş bir ürün olarak görülen VPN’ler, artık çevrimiçi ortamda güvende ve gizli kalmak isteyen herkes için sahip olunması gereken bir ürüne dönüştü. Modern VPN çözümleri tüm kullanıcı ihtiyaçlarını karşılar, kullanımı kolaydır, yüksek internet hızları sağlar ve kişisel verileri gizli tutar.

Artık bir VPN kullanmayı gerekli kılan olası senaryoların kapsamı önemli ölçüde genişledi. VPN artık çevrimiçi olarak güvenli bir şekilde alışveriş yapmanıza, akış hizmetlerini dünyanın herhangi bir yerinden izlemenize veya yerel içeriğe erişmenize olanak tanıyor. Modern VPN hizmetleri ayrıca yüksek trafik hızları sağlıyor ve kullanıcıların kalite kaybı veya gecikme olmadan 4K çözünürlüklerde bile içerik izlemesine olanak tanıyor.

VPN servisleri ayrıca IP adresinizi web sitelerinden ve reklamcılardan gizleyerek daha iyi gizlilik sağlıyor. Web-tracking beklenmedik sonuçlara yol açabilir, örneğin hedefli reklamlar, aldığınız hediyeleri ailenize gösterebilir. Kısaca, reklamcıların bir sonraki kutlamanızı mahvetmesine izin vermeyin!

  1. Belgelerinizi güvenli bir yere taşıyın

Dijital hizmetlerin gelişmesiyle, belgelerin taranmış halleri ve elektronik versiyonları artık kağıda basılı orijinalleri kadar sık kullanılmakta. Bu da makul bir soruyu gündeme getiriyor – güvenli kalmaları ve istenmeyen ellere geçmemeleri için elektronik sürümler nasıl saklanmalı? Bunun için bilgisayarınızda bir klasör oluşturabilir veya bunları parola korumalı bir bulut servisine yükleyebilirsiniz ancak bu seçeneklerin her ikisi de potansiyel olarak güvensiz ve kişisel verilerin kaybolmasına neden olabiliyor.

Belgeleri bir parola yöneticisi uygulamasında saklamak güvenli bir alternatif olabilir. Modern parola yöneticileri, parolalardan veya bankacılık verilerinden çok daha fazlasını depolayabiliyorlar. Bunlar, korumak istediğiniz taramaları, PDF’leri ve diğer önemli belgeleri yükleyebileceğiniz tam teşekküllü şifreli elektronik depolama alanlarına dönüşmüş durumda. Üstelik burada saklayabileceklerinize tıbbi kayıtlar ve telefon adreslerinin yanı sıra iş ve iş ile ilgili her türlü belge veya dosya da dahil.

Aynı zamanda, bu tür depolama hizmetleri, daha geleneksel depolama konumlarına kıyasla çok daha güvenlidir çünkü bunlar özel olarak şifrelenmiştir ve yalnızca kullanıcının kafasında olması gereken bir ana parola yardımıyla şifresi çözülebilir.

  1. Çocuklarla internette vakit geçirip hobileri hakkında bilgi sahibi olun

Bugün, çocukların ellerinde neredeyse beş yaşından itibaren dijital cihazlar var. Bir çocuğun dijital dünyaya giden yolunun güvenli ve ilgi çekici olması için, çocukluktan itibaren çevrimiçi güvenlik kurallarını öğretmek ve onlarla paylaşmak önemlidir. Ebeveynler de bu tür konuşmaları daha keyifli ve ilgi çekici hale getirmek için oyunlar ve diğer eğlenceli şeyleri kullanabilirler.

2023 için bir başka ipucu da çocuklarınızın çevrimiçi ilgi alanlarını derinlemesine incelemenizdir. Örneğin, ebeveynler favori bir dizi hakkında soru sorabilir veya birlikte müzik parçaları dinleyebilir, böylece her ikiniz de çevrimiçi ortamda güvende kalmak için bazı güvenli uygulamaları birlikte öğrenebilirsiniz. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının hobileri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine ve çocukların erken yaşlardan itibaren yararlı dijital alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olabilecek bir dizi çocuk güvenliği yazılımı da bulunuyor.

Kaspersky’nin Kıdemli Veri Uzmanı Vladislav Tushkanov; Gizlilik ve güvenlik bir sonuç değil, bir süreçtir. Tıpkı bir gecede fit biri haline gelemeyeceğiniz veya sağlıklı beslenen biri olamayacağınız gibi, hesabınızı ve dijital ayak izinizi güvenceye almak da biraz özveri gerektirir. Ancak, farklı hesaplar için benzersiz parolalar oluşturmak ve parola yöneticileri gibi gelişmiş araçları kullanmak gibi küçük adımlar, bu görevi çok daha basit hale getirirken gizliliğinizi de büyük ölçüde artırabilir. Ve yeni, daha güvenli bir dijital hayata başlamak için Yeni Yıl’dan daha iyi bir zaman olamaz” diyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM