Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İmamoğlu: “Çözüm üreten bir yönetim olmaya devam edeceğiz”

İmamoğlu: “Çözüm üreten bir yönetim olmaya devam edeceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 eser” maratonu kapsamında, Bayrampaşa’daki İsmet Paşa Yaşam Merkezi, Muratpaşa Kapalı Yüzme Havuzu ve Zemin Altı Otoparkı’nın açılışlarını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, konuşma yaptı.

İmamoğlu, törendeki konuşmasında İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı hakkında  “Hepimiz başı sağ olsun. Milletçe üzüntülüyüz. Milletçe kayıplarımıza üzülüyoruz. Yaralılarımız için de şifa duası ediyoruz. Birlikte şehrimize sahip çıkacağız. Dünya, bu anlamda İstanbul’u gözlüyor. İstanbul ne yapıyorsa, buna göre hareket ediyor. Onun için el ele vereceğiz; ülkemize, birliğimize, kardeşliğimize hep birlikte daha güçlü sahip çıkacağız. Hep birlikte, yaşama da daha çok sarılacağız.” ifadelerini kullandı.

“Asıl önemli olan, binanın içinde hangi hizmeti verdiğinizdir”

İBB olarak, bir arada üretmek, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve toplumsal fayda yaratmak anlayışıyla çalıştıklarının altını çizen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Bütçemizi, inanınız ki, bu amaçla kullanıyoruz. İsmet Paşa Yaşam Merkezi’nde kazandırdığımız yeni fonksiyonla da tam da bu yaklaşımımızın en somut örnekleri. Proje denilince, sadece inşaat anlaşılır. Biz, bu yönüyle iş üretirken düşünerek, dert edinerek, ona göre çözüm üretmeyi önceliyoruz. Onun için hareketlerimizin her birisi, değerli buluşma noktalarına, değerli projelere dönüşüyor.”

İmamoğlu’ndan Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner’e teşekkür

İmamoğlu, merkez içerisinde bulunan Bölgesel İstihdam Ofisi, Enstitü İstanbul İSMEK, Yuvamız İstanbul ve Mahalle Evi’nin bu anlayışlarının ürünü bir biçimde hizmet vereceğini vurgulayarak, “dev proje” anlayışlarına, “Dev proje, sadece bir yapısal devlikle veya büyüklükle, dev olmaz. Vatandaşın halinden anlayarak, derdinden dertlenerek, süreçlere mutlaka çözüm üreten bir yönetim olmaya devam edeceğiz” sözleriyle açıklık getirdi.

Açtıkları merkezlerin İstanbul halkına ait olduğunu belirten İmamoğlu, “Değerli Bayrampaşa Belediye Başkanı’mıza, Atila Bey’e, nezaketi ve konuşması için teşekkür ediyorum. Yapmamızı öngördüğü farklı hizmetleri de Bayrampaşa’ya kazandırmayı arzu ederiz. Bu anlamda, bugüne kadar gösterdiği iş birliği ve dayanışma içerisindeki çalışma kültüründen dolayı da ağabeyimize, değerli başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İstanbul Otogarı’nda büyük bir değişimi yaşatıyoruz”

İmamoğlu, var olan spor tesisini, yeni tasarımlarla baştan aşağı yenilediklerini ve 200 araçlık zemin altı otoparkını da Bayrampaşa’ya kazandırdıklarını ifade ederek, sözü, Bayrampaşa ilçe sınırları içerisindeki Büyük İstanbul Otogarı’na getirdi.

“İstanbul Otogarı’nda gerçekten büyük bir değişimi yaşatıyoruz” diyen İmamoğlu, “Geçenlerde, milli bayramlarımızın birinde, Bayrampaşa’dan bir okulun öğrencileriyle karşılaştığında, ‘Başkan’ım, teşekkür ederiz. Bayrampaşa’nın daha etkin kullanmasını, mahalleye sırtını dönmüş bu alanın, mahallesine yüzünü dönmüş haliyle, Bayrampaşalı hemşerilerimin oraya ev sahipliği yapmasını da diliyorum.” dedi.

“Sözde ‘birleşelim, kucaklaşalım; kardeşiz’ demekle olmaz”

İmamoğlu, yönetim anlayışları gereği, ayrımcılığı yapmadan ve her kurumla iş birliğine açık, eşitlikçi bir biçimde çalıştıklarına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına girmeye hazırlandığımız şu dönemde, kamu yöneticileri olarak bir araya gelmekten, birlikte çalışmaktan, birlikte üretmekten, asla uzak durmamalıyız. Yoksa sözde ‘Birleşelim, kucaklaşalım; kardeşiz’ demekle bu olmaz. Bu bağlamda; yönetim ahlakı, yönetim felsefesi noktasında, bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşın sorunlarının çözümüne, mutlaka birlikte hareket etmek için her yolu deneyeceğiz.”

Açılışı yapılan merkezin önemli bir yer olduğuna vurgu yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner ise konuşmasında, “Halkımıza, insanımıza, gençlere ve çocuklara dokunan bu tür projeleri yapması da bizim için de anlam teşkil ediyor. O açıdan bu önemli projelerin Bayrampaşa’ya kazandırılması münasebetiyle, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu tesislerin Bayrampaşa’mıza, İstanbul’umuza ve özellikle de ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM