Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Dördüncü: “Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz: Sorumlu şirketlerin sayısını artırmak, daha fazla şirketin somut ve iddialı hedefler belirlemesini ve bu hedeflerdeki ilerlemeyi şeffaf bir şekilde raporlamasını sağlamak".

Dördüncü: “Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz: Sorumlu şirketlerin sayısını artırmak, daha fazla şirketin somut ve iddialı hedefler belirlemesini ve bu hedeflerdeki ilerlemeyi şeffaf bir şekilde raporlamasını sağlamak".

İş dünyasını sürdürülebilir kalkınma yolunda destekleyen UN Global Compact’in Türkiye Yerel Ağı Küresel İlkeler Sözleşmesi İmzacıları Derneği, 2. Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından UN Global Compact Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Orta Asya Lideri Anita Lebiar bir konuşma yaptı. Toplantının son bölümünde UN Global Compact’in iş dünyasını 5 alanda harekete geçirmek için başlattığı “Daha Hızlı, Daha İleri (Daha Hızlı, Daha İleri)” girişimi hakkında bir panel düzenlendi. 

Ülkemizde iş dünyasını sürdürülebilir kalkınma yolunda destekleyerek UN Global Compact’in 10 İlke’sinin yaygınlaşmasını, sorumlu iş uygulamalarının artırılmasını ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren UN Global Compact Türkiye, 2023 yılında “Küresel İlkeler Sözleşmesi İmzacıları Derneği” adıyla tamamladığı dernekleşme sürecinin ardından, ikinci genel kurul toplantısını 21 Şubat’ta The Marmara Otel Taksim’de gerçekleştirdi. 

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz: “sorumlu şirketlerin sayısını artırmak, daha fazla şirketin somut ve iddialı hedefler belirlemesini ve bu hedeflerdeki ilerlemeyi şeffaf bir şekilde raporlamasını sağlamak. Bu hedeflerimizi hem İstanbul hem de İstanbul dışında hayata geçirmek üzere çalışmalarımızın stratejisini belirliyoruz. Bu sene herkese açık gerçekleştireceğimiz etkinlikler ve eğitimlerle daha çok şirketin bilgi ve farkındalık seviyesini artırmayı planlıyoruz.” dedi. Şirketleri somut adımlar atmaya yönelik çağrıda bulanan Dördüncü “üye şirketlerimize hedef belirleme ve yol haritası oluşturma süreçlerinde destek olarak somut aksiyonu hızlandırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde “İklim Değişikliği ve Çevre, İnsan Hakları ve Çalışma Standartları, Sürdürülebilir Finans, Yönetişim, Raporlama ve SKA’ların iş süreçlerine entegrasyonu” alanlarına odaklanacağız. Bu alanlarda şirketlerimizi destekleyecek hızlandırma programlar, eğitimler, deneyim paylaşım grupları, etkinlikler düzenlemeye ve yayınlar hazırlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Genel Kurul toplantısının ardından UN Global Compact Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Orta Asya Lideri Anita Lebiar da bir konuşma yaptı. Lebiar konuşmasında, “Sadece derneğe katılan şirket sayısıyla değil, aynı zamanda belirledikleri iddialı hedeflerle de istikrarlı bir şekilde büyüyen ve şirketlerin 2030 Gündemi’ni gerçekleştirme yolunda daha hızlı ilerlemelerini sağlayan UN Global Compact’in Türkiye Yerel Ağı’nı desteklemek üzere İstanbul’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından UN Global Compact tarafından, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın tümüne yönelik ilerlemenin hızlanması için   iş dünyasını iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, geçim ücreti, sürdürülebilir finans ve suyun korunması alanlarında harekete geçirmek amacıyla başlatılan Daha Hızlı Daha İleri (Forward Faster) girişimine yönelik bir panel düzenlendi. Panelde Arçelik Resmi ve Sektörel İlişkiler Direktörü Canan Ergün Tavukçu; EREKS – Blue Matters Yönetim Kurulu Üyesi Ece Müftüoğlu Narcy; Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü Cem Tanır ile Zorlu Enerji Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Funda Küçükosmanoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar; Sürdürülebilir Kallkınma Amaçları’na ulaşma yolunda taahhüt vermenin önemi, taahhüt verme ve bu taahhütleri takip etme süreçlerini paylaştılar. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM