Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
“Altı Üstü Bilinç” sanatseverlerle buluştu

“Altı Üstü Bilinç” sanatseverlerle buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Damla İşbilen’in ikinci kişisel sergisi “Altı Üstü Bilinç” sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, İzmir Ticaret Odası Müze ve Arkeolojik Hizmetler Yönetmeni Dr. Ayşegül Selçuki ve sanatseverler katıldı.

 Serginin teknoloji ve sanatın kusursuz bir birleşimini sunduğunu belirten Prof. Dr. Parsa, “Altı Üstü Bilinç sergisi, dijital teknolojinin kullanımını içeren eserlerle, insan zihninin karmaşıklığını ve çeşitliliğini daha derinlemesine anlamamıza olanak tanıyor. Sanatın gücüyle, teknolojinin imkânları bir araya gelerek, izleyicilere bilinçaltının gizemli dünyasına modern bir bakış sunuyor. İnsan zihninin derinliklerine ışık tutan bu benzersiz sergi için hocamıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. İşbilen, “Altı Üstü Bilinç adlı ikinci kişisel sergim, insan zihninin karmaşıklığını ve çeşitliliğini beyin formu aracılığıyla ele almaktadır. Sergi, bilinçaltı ve bilinçdışı katmanlara odaklanarak, insanın iç dünyasındaki zenginliklere ve bastırılmış duygulara bir yolculuk sunar. Düşüncelerin, anıların, duyguların ve bilinçaltındaki derinliklerin taşıyıcısı olan beyin, her eserde farklı bir yorumla karşımıza çıkar.  Sanat, bilinçaltındaki çatışmaları ve bilinçdışındaki uyumun keşfedilmesinde bir araç olarak kullanılır. Her eser, insan zihninin derinliklerine, çatışmalarına ve uyumlarına dair yeni bir perspektif sunar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM