Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
CHP’li Yalım: “Bir telefonla çözülebilecek ama kimse elini uzatmıyor”

CHP’li Yalım: “Bir telefonla çözülebilecek ama kimse elini uzatmıyor”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, dozvola belgesi bekleyen nakliyecilerin sorununun bir telefonla çözüleceğini ancak kimsenin elini uzatmadığını söyledi.
 

Geçiş belgesi olan Dozvola nedeniyle 10 günü aşkın süredir binlerce araç sınırda adeta mahsur kalmış durumda. TIR kuyrukları belge onayı gelmedikçe de uzamaya devam ediyor. Nakliyeciler acil çözüm beklerken CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konunun üstüne gitmekten vazgeçmiyor.
 

Defalarca nakliyecilerin sorununu dile getiren, Meclis’e taşıyan CHP’li Yalım bir kez daha dozvola belgesi bekleyen nakliyecilerin isyanını gündeme taşıdı. Yalım şunları söyledi:
 

 

“NAKLİYECİLER VE FİRMALAR MAĞDUR”
 

“Nakliyecilerin yaşadığı sorunu günlerdir anlatmaya, dilimiz döndüğünce aktarmaya çalışıyoruz ancak görüyoruz ki yetkililerin bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Yapılması gereken çok basit bir şeyi ifade ediyoruz. Nakliyeciler şu an sınırda. Mallarını sınırdan geçiremiyorlar. Çünkü dozvola, yani transit geçiş belgeleri yok, onaylanması gerekiyor. Nakliyeciler ve firmalar günlerdir mağdur ve zarar ediyorlar.”
 

 

“SINIRDA BEKLEYEN TIRLAR BU GİDİŞLE ŞEHİR MERKEZİNE KADAR UZAYACAK”
 

CHP’li Yalım açıklamasının devamında, “Nakliyeciler her gün bize ulaşıp şikâyetlerini dile getiriyorlar. Nakliyeciler için her gün dolu, sel ve fırtına var. Elleri kolları bağlı, tekerlekleri dönmüyor. Oldukları yere çakıldılar. Geliri olmayan nakliyecilere kimse elini uzatmıyor. Bir Allah’ın kulu telefon kaldırmıyor. Sadece bir telefon kalksa bu iş çözülecek ancak elini uzatan yok, nakliyeciler adeta kaderine terk edilmiş vaziyette. Bu insanlar ülkenin ihracatının belli bir oranını sırtında taşıyor ancak buna rağmen hiçbir yetkili harekete geçmiyor. Nakliyecilerin mağduriyeti artık son bulmalı. Yetkililer derhal, acilen bu sorunu çözmeli, sınırdaki bekleyiş sona ermeli. Aksi taktirde sınırda bekleyen TIR’lar bu gidişle şehir merkezine kadar uzayacak.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM