Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
CHP’li Şahin: ‘Düzce’yi yönetecek potansiyelde ilçe yönetimimiz var’

CHP’li Şahin: ‘Düzce’yi yönetecek potansiyelde ilçe yönetimimiz var’

CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, gençleri anlayan bir yönetimin olmadığını söyledi. Özeleştirilerde bulunan Şahin, bugün ili yönetecek düzeyde bir yönetimlerinin olduğuna dikkat çekti.

CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, özellikle yapılacak ilk seçimlerde dikkatleri üzerine toplayan Z kuşağı ile ilgili konuştu. Gençleri anlayan bir yönetim anlayışı olmadığından yakınan CHP’li Şahin öz eleştiride de bulunarak şunları söyledi:

“GENÇLER KENDİLERİNE SOSYAL ALAN BULAMIYOR”

“Maneviyatı yitirmişiz. Toplum, doğaya, çevreye, insanımıza ve bütün canlılara çok duyarsız. İkincisi gençleri anlayan bir yönetim tarzı yok. Ne yazık ki CHP’de de bu oluşum çok doğru bir yerde diyemiyorum. Bu da sağlıklı bir yapı değil. Bizim hedef kitlemiz gençlerse, biz onlara sosyal alanlar yaratmalıyız ama maalesef ben 65 yaşında bir vatandaş olarak, 20 yaşından sonra bu bölgede hiç sosyal alan bulunmadı ve benim o dönemlerde yaşadığım hayatın bir tık üstünü yaşıyor gençler. Kendilerine yer bulamıyorlar. Kendilerini ifade edecekleri sosyal alanlar yok ama bu ülke genelinde bir durum. Bu da yerel yönetimlerin gençliği anlamamasından kaynaklanıyor.”

“GENÇLER ADINA SİSTEMLERDEN ÖRNEKLER SUNUYORUM FAKAT SİYASİ BASKI VAR”

Gençlerin ve gençliğin problemlerine dikkat çekmeye devam eden Başkan Şahin, “Gençliğin en büyük sorunlarından biri madde bağımlılığı. Öte yandan teknoloji bağımlılığı da hat safhada. İş konusunda sorunlar var. Ülke genelinde bir işsizlik sorunu var. Herkesin iş sahibi olması söz konusu değil elbet günümüzde ama iş gücü yaratabilmek, insanlara balık tutmayı öğretmek lazım. Bizim bölgemiz bulunmaz bir fırsat turizm adına. Çok da işlenilmemiş bir bölge. Ben gençlere, köy muhtarlarına sürekli Avrupa’da yaşadığım, yön verdiğim sistemlerden örnekler sunuyorum. Fakat burada bir siyasi baskı var.”

“PALAVRA ANLATANLARIN TOPLUMDA EDERİ KALMADI ARTIK”

Gölyaka’ya geldiğinde bölgenin çok kötü durumda olduğunun altını çizen CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, “Proje, topluma dokunmak ve umut olmak olmalı. Önemli olan bu. Ben bunu başardığımı düşünüyorum. Şimdi bir karavan yapıyorum Türkiye’yi gezmek istiyorum. Bu anlamda elimden geldiğince insanları ‘bakın bunlar sizin hedefleriniz olmalı’ diye bilinçlendiriyorum. Fakat sürekli olarak onlara tepki veren yöneticiler var. Bir belediye başkanı var burada. Nereden geldiğini de bilmiyorum. Her yerde Kuran elinde ama palavra anlatıyor ve kindarlıktan başka bir şey yok üzerinde. Sadece insanlara umut vadediyor ama ederi kalmadı bunların artık toplum nezdinde. Biz ise hala umut olmaya devam ediyoruz.”

ANKARA’YA SİTEM: “ÇAY ISMARLAYACAK PARAMIZ YOK”

Belediye seçimlerine ilişkin de özeleştiride bulunan Başkan Şahin, “Meydanlarda çok büyük kalabalıklar toplandı. Bu kez olduğunu düşündük. Ankara’yı İstanbul’u aldık ama Gölyaka’yı Düzce’yi alamadık. En zayıf tarafımız Düzce’de bir tane bile belediyemizin olmaması. Ankara’ya şunu söyledik Biz Düzce’de sadece Gölyaka’yı kazanmaya yakınız, beni destekleyin dedim ama komik bir rakam bir çay parası gönderdiler. AKP burada 700 aileye IBAN’dan para göndererek seçim alıyor. Bizim burada topluma çay ısmarlayacak paramız yok.” ifadelerini kullandı.

“AKP PARTİNİN EKONOMİK GÜCÜNÜ ORTAYA KOYARAK SEÇİM KAZANIYOR”

CHP’li Şahin son olarak, “AKP partinin ekonomik gücünü ortaya koyarak seçim kazanıyor. Seçim sonrasında da vatandaşı belediyenin kapısından geri çeviriyorlar. Ülke genelinde CHP’li belediyelerin başarılarını toplum gözlemliyor. Çalmadan, yandaş tutmadan, israfı önleyerek, şeffaf olarak, ayrım yapmadan tabana yönelik çalışmalarla, toplumda beğenisini ve güvenini arttırıyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM