Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bitci Mxgp of Turkey’de  Emxopen ve Mxwomen’a büyük ilgi

Bitci Mxgp of Turkey’de Emxopen ve Mxwomen’a büyük ilgi

Motokrosun formulası MXGP’nin iki etabının düzenleneceği Afyonkarahisar’da Bitci MXGP of TURKEYAvrupa Motokros Şampiyonası (EMXOpen) ile başladı. Bugün Dünya Kadınlar Şampiyonası (MXW) da yapılıyor. 

Yarışlar Türkiye'de TRTSPOR YILDIZ'dan canlı yayınlanıyor

 

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA BORTOLI ŞAMPİYONLUK AVANTAJINI KAPTI

Dünya Kadınlar ve Avrupa Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapıldı.

Avrupa OPEN Motokros Şampiyonası’nda (EMXOpen) birinciliği Honda'dan Davide De Bortoli 30:25:528'lik derecesiyle kazandı. İkinciliği KTM'den Tomasz Wysocki alırken üçüncülüğü Husqvarna'dan Simone Croci aldı.

Türkiye'den yarışan Batuhan Demiryol 6'ncı, Şakir Şenkalaycı 7'nci, Murat Başterzi 8'inci, Mehmet Çelik 9'uncu, Volkan Özgür 10'uncu, Ata Kahvecioğlu 11'inci, Berkay Kocakaya ise 12'inci oldu.

Bu sonuçlarla, Honda takımından Davide De Bortoli puanını 204'e çıkararak şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı. EMXOpen'da sezon 6'ıncı etabı olan MXGP of AFYON'daki yarış ile sezon tamamlanmış olacak.

 

KADINLARDA DUNCAN KAZANDI

Dünnya Kadınlar Şampiyonası (MXWomen TURKEY) yarışında birinciliği Kawasaki'den Courtney  Duncan 25:06:664 ile kürsüde birinciliğe ulaştı. GASGAS'dan Kiara Fontanesi ikinciliği, Yamaha'dan Nancy Van De Van ise üçüncülükle tamamladı. 

 

IRMAK YILDIRIM TARİHE GEÇTİ

Şampiyonaya Türkiye'den katılan milli sporcu Irmak Yıldırım mücadeleyi 25'inci sırada tamamladı. 16 yaşındaki genç sporcu MXWomen'da yarışan ilk Türk kadın yarışçı oldu. 

Diğer yandan, İran da ilk kez yarışta Fahimeh Nematollahi tarafından temsil edildi.

 

Dünya Kadınlar ve Avrupa Motokros Şampiyonası’nın bir sonraki yarışları 7 Eylül Salı günü Afyonkarahisar’da yapılacak.

 

Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON 

Dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8’inci etabı Bitci MXGP of TURKEY ve 9’uncu etabı Bitci MXGP of AFYON dünyada ilk kez aynı hafta içinde yapılacak. Yarışlarda 25 ülkeden 120'nin üzerinde yarışçı yarışıyor.

Bitci MXGP of TURKEY 4-5 Eylül’de ve Bitci MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanın En İyi Pisti” ödüllü Afyon MotorsTporları Merkezi’nde koşulacak. Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve ölçümlenmiş 3.1 milyar izleyici tarafından izleniyor. Bitci MXGP of TURKEY ve Bitci MXGP of AFYON yarışları Türkiye’de TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ’dan canlı yayınlanacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yapılacak yarış TURKSAT, Budget Motosiklet, ANLAS, Özerband, Levent Börek, Misli sponsorluğunda; Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), BMW Motorroad, Doğan Trend, Kymco, Honda, Yamaha, Karcher, ECC Tur, NG Hotels Afyon, Jura Hotels, Afbel Termal Hotel, Akrones Hotel, Budan Thermal Otel, DoubleTree by Hilton Afyonkarahisar, Eresin Hotels, Korel Thermal Resort, Oruçoğlu Thermal Resort, Özgül Termal Tatil Köyü, Yeniletişim, PowerApp, ActaMedya, Digital Services, Anadolu Prodüksiyon’un desteğiyle yapılıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM