Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Fibabanka Özel Bankacılık ile Ekonomi Sohbetleri

Fibabanka Özel Bankacılık ile Ekonomi Sohbetleri

Fibabanka, 14 Şubat Çarşamba günü, Swissotel The Bosphorus İstanbul’da düzenlediği ‘Fibabanka Özel Bankacılık ile Ekonomi Sohbetleri’ etkinliğinde Özel Bankacılık müşterilerini Ekonomist-Yazar Dr. Mahfi Eğilmez ile bir araya getirdi. Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert ve Dr. Mahfi Eğilmez yaptıkları sohbetle dünya ve Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla faaliyet gösteren, müşteri ve iş ortaklarına değer yaratan finansal çözümler sunan Fibabanka, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler düzenlemeye de devam ediyor. Bu kapsamda Swissotel The Bosphorus İstanbul’da düzenlediği ‘Fibabanka Özel Bankacılık ile Ekonomi Sohbetleri’ etkinliğinde Özel Bankacılık müşterilerini Dr. Mahfi Eğilmez ile bir araya getirdi. 

Dr. Mahfi Eğilmez, 2024’ü hem dünya hem de Türkiye için ‘Belirsizlik Yılı’ olarak değerlendirerek şunları söyledi: “2024 yılında her yerde seçimler var. Seçimler popülizmi etkiliyor. Dünyanın da Türkiye’nin de farklı da olsa sorunları var. Bizim temel problemimiz ekonomi gibi görünse de sosyal ve siyasal sorunlarımız ekonomiyi de belirleyecek kadar büyük ve etkili. İlk yapmamız gereken; sorunlar envanteri çıkararak bunları tek tek çözmeye çalışmak olmalı. Ekonomiye baktığımızda ise; enflasyon, risklerin yüksekliği, piyasaya müdahaleler, faizlerin enflasyonun gerisinde kalması ve enflasyonu durduramaması ön plana çıkıyor. Buna karşılık özel sektörün dinamizmi, yaratıcılığı ve kriz yönetme becerisinin üstünlüğü Türkiye’yi ayakta tutmaya devam ediyor.”

Yirmi birinci yüzyılın, ABD hegemonyasının sonunu getireceğini, Uzak Doğu’nun yeniden yükselişine sahne olacağını, iki veya üç kutuplu dünyaya dönüşün sinyalini verdiğini öngören Eğilmez; bu yüzyılda Türkiye’de hukuku restore etmenin, eğitimi düzeltmenin, demokrasiyi ilerletmenin ve doğru ekonomi politikaları uygulamanın çıkış yolu olacağını ifade etti.

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert; geçtiğimiz yılın uluslararası ilişkilerdeki gerginlikler, ticaret savaşları, bölgesel çatışmalar ve küresel istikrarsızlıklarla öne çıktığını ve bunların etkisini 2024’te sürdüreceğini öngördüğünü belirterek; “Hem dünyada hem Türkiye’de enflasyonist bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla küresel büyümenin yavaşlayacağı bir süreç bizi bekliyor. Diğer yandan, rasyonel ekonomi politikalarının uygulandığına tanık oluyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını alacağımıza inanıyorum. Kritik olanın üretimde anlamlı bir yol almak olduğu kanaatindeyim. Çünkü görünen o ki; 2024’te iç piyasalarda da belli seviyelerde daralmalar yaşayacağız. Bu mevcut ekonomik programın da öngördüğü bir şey. Önemli olan mevcut koşulları bilerek bu süreçlere hazırlıklı olmak” dedi. 

Fibabanka, ‘Fibabanka Özel Bankacılık ile Ekonomi Sohbetleri’ni düzenli olarak devam ettirerek müşterilerini birbirinden değerli konuklarla bir araya getirecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM