Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Füzenin hedefinin NATO olmadığı açık”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Füzenin hedefinin NATO olmadığı açık”

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, (NATO) Polonya’nın ittifakın 4. maddesini devreye sokması sonrası olağanüstü olarak toplandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Brüksel’de düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg’in konuşmasından bazı satır başalrı şöyle:

“Elimizdeki kanıtlar bunun kasıtlı bir saldırı olmadığını gösteriyor. Rusya’nın herhangi bir şekilde NATO’ya karşı saldırıya hazırlandığına dair işaret yok.

Kanıtlar kasıtlı bir saldırı olmadığını gösteriyor. Polanya Devlet Başkanı Duda ve ABD Başkanı Biden ile görüştüm. NATO birlik halinde kalmaya devam ediyor.

Polonya’daki patlama muhtemelen Ukrayna hava savunma sistemi füzesinden kaynaklandı ancak Ukrayna’nın hatası değildi.Rusya bu anlamsız savaşı durdurmak zorunda

NATO ortakları tetikte, sakin ve yakın koordine durumda olmamız gerektiği konusunda uzlaştı

Soru-Bugünkü toplantının sonuçları ne oldu?

Toplantıda NATO müttefikleri tabiki Polonya’ya desteklerini dile getirdi. Tabiki NATO ittifakın doğu kanadındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyoruz. B

Sürekli neler yapabiliriz değerlendirmelerimiz süregeliyor. İttifakın doğusu bizim için çok önemli. Putin’in başlattığı savaşın sonuçlarını yaşıyoruz.

Özellikle farklı hava savunma konusunda desteği artırıyoruz. Durumu sürekli değerlendirmeye devam ediyoruz. Buradaki hava savunma kapasitemizide ittifakın doğu kanadın da artırmış durumdayız. Bu saldırının NATO’ya olmadığı açık.

Tabiki bu ne kadar uyanık olmamız gerektiğini bize gösteriyor. Füze saldırısının NATO’ya yönelik olmadığı açık.

Soru-Enkazın arasında Rus füzesi mevcutmu?

Bölgede aktif hava savunma sistemellerimiz 7/24 görev başında. Buradaki soruşturmada ortaya çıkan bilgileri vermek doğru olmayacaktır, ama elde ettiğimiz ön buşgular bunun büyük ihtimalle Ukrayna hava füzesinin düştüğü yönünde ve bunun kasıtlı bir saldırı olmadığı yönünde. Polonyaya düşen bir Ukrayna savunma füzesi

Bizim hava savunma sistemelrimiz 7/24 saldırılara hazır. Bu bir kasıtlı saldırı değildi. Kasıtlı saldırının özelliklerini taşımıyordu. Rusya’nın başlattığı savaşın sonuçlarını yaşıyoruz. Füzenin hedefinin NATO olmadığı açık”

Hibya Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM