Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yorglass'ın dönüşüm yolculuğunda yeni kilometre taşı Ar-Ge merkezi

Yorglass'ın dönüşüm yolculuğunda yeni kilometre taşı Ar-Ge merkezi

Endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki 50 yıllık birikimi ve tecrübesiyle sektörün öncü şirketlerinden Yorglass, global ve güvenilir tedarikçi olma nedenine yeni bir boyut kazandırıyor.

İnovasyona ve Ar-Ge’ye olan bağlılığını bir adım daha ileri taşıyan şirket, artık Ar-Ge merkezi olarak faaliyete geçti. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezi ile müşterilerine daha etkili ve özelleştirilmiş çözümler sunma kapasitesini artırmayı hedefleyen Yorglass, geleceğin inovatif çözümlerini tasarlamak için kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek. Endüstriyel cam teknolojisi alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yönetilecek olan Yorglass Ar-Ge merkezi; yeni ürünlerin, malzemelerin ve teknolojilerin geliştirilmesine odaklanarak cam endüstrisinde önemli bir rol üstlenecek.  

Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, şirket tarihinde önemli bir kilometre taşına daha imza atarak akredite Ar-Ge merkezi oldu. Sektördeki 50 yıllık uzmanlığı, farklı iş kollarındaki tecrübesi, nitelikli iş gücü, teknolojik alt yapısı, yeni pazar dinamiklerine entegre ettiği kurum yapısı ve beyaz eşya camı alanındaki dev yatırımlarının yanı sıra şimdi de Ar-Ge merkezi olarak yoluna devam eden şirket, inovasyonun ve teknolojik ilerlemenin öncüsü olmayı hedefliyor. Şirketle ilgili bu önemli gelişmeyi değerlendiren Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar; “Yıllardır sektördeki rolümüzü daha da güçlendirmek ve etki alanımızı genişletmek için yatırımlarımızı artırıyor ve sürekli olarak ileri teknolojilerin peşinden koşuyoruz. Bundan sonra Ar-Ge merkezi olarak çalışmalarımızı sürdürecek olmamız bu çabalarımızın önemli bir sonucu olduğu gibi aynı zamanda gelecekteki başarılarımız için de güçlü bir temel oluşturacak” dedi. 

Ar-Ge merkezi olarak yepyeni bir inovasyon dönemine giriyor

Endüstriyel cam alanında 50. yılını doldurmaya hazırlanan Yorglass’ın geleceğin teknolojilerini inşa etme konusundaki cesur adımlarının Ar-Ge merkezi olmada belirleyici bir rol üstlendiğini söyleyen Semavi Yorgancılar; “Şirket olarak global ve güvenilir tedarikçi olma nedenimiz doğrultusunda yedi farklı tesisimizde rekabet gücü yüksek teknolojik ürünlere imza atıyor, bu ürünleri hem iç pazara hem de altı kıtaya ulaştırıyoruz. Büyük yatırımlar hayata geçiriyor, yeni nesil teknolojik fikirlerin peşinden gidiyoruz. Bu kapsamda çok yakın bir zamanda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 milyon euro yatırımla Çamaşır Makinesi Kapak Camı fabrikamızı faaliyete geçirdik. Yatırımlarımız ve cesur atılımlarımızın verdiği güçle üretmenin daha da ötesine geçiyor, endüstriyel cam alanında yeniliğin önünü açacak büyük bir dönüşüme giriyoruz. Geleceğin teknoloji ve inovasyonlarını tasarlayarak daha güçlü bir konuma ulaşmamızı sağlayacak bu dönüşüm ile sürdürülebilir başarılarımıza bir yenisini eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Yorglass olarak, cam endüstrisinin geleceğini şekillendirmede lider bir rol üstlenmeye kararlıyız ve akredite Ar-Ge merkezi olmamız bu hedef doğrultusunda atılmış çok önemli bir adım” dedi. 

Katma değeri yüksek ürünlerle geleceğin ihtiyaçlarını bugünden karşılayacak

Ar-Ge merkezi olarak müşterilerine çok daha kapsamlı ve entegre bir anlayış ile hizmet vereceklerini vurgulayan Yorgancılar; “Ar-Ge merkezi olmamız, geçmişteki çalışmalarımızın bir ürünü olmakla kalmayıp aynı zamanda inovasyon ve teknolojik gelişmeler ile gelecek başarılarımızın da temelini atıyor. Bu noktada sektöre lider ürünler sunmak, küresel rekabette kaynaklarımızı daha etkin kullanmak, verimliliği ve ihracatımızı artırarak yenilikçi adımlar atmak temel hedeflerimiz arasında. Ayrıca, sanayiye yönelik ileri teknolojilere dayalı patentli ürün sayımızı artırmayı ve dünya çapında taleplere cevap verebilecek yetkin profesyonellerden oluşan bir yetenek havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz. Hedeflerimizi hayata geçirerek sadece şirket çalışanları ve paydaşları için değil, aynı zamanda tüm endüstri ve toplum için inovasyonun izinde cesur adımlar atacağız. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akreditasyon alan bir Ar-Ge merkezi olarak ulusal ve uluslararası projelerdeki varlığımızla, üniversite-sanayi iş birliklerimizle ve güçlü iş gücümüzle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Müşterilerimize daha fazla rekabet gücü kazandıracak yenilikçi çözümler sunmak ve sektördeki en iyi uygulamaları geliştirmek için yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM