Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Biz yapabiliriz duygusu, yıllarca geri planda kalmış pek çok şeyi açığa çıkardı”

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Biz yapabiliriz duygusu, yıllarca geri planda kalmış pek çok şeyi açığa çıkardı”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Çelik’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ulusal vesayetin yanısıra bölgesel vesayetle Türkiye Cumhuriyeti’ne saygılar düzenlendi. Bunların başta gelenleri terör saldırılarıdır. Fiziki terörün arkasında bölgemizi ve ülkemizi hedef alan birtakım hedefler vardır. Ülkemizi ve bölgemizi siyasi mengeneye sıkıştırılmaya çalışan terör olgusu da bir vesayet olarak geldi. Devlet yapımıza kast eden bölgesel vesayetin fiziki olan değil onun arkasında ciddi mücadele ettik.

Bütün insanlığın başında olan bizi de etkileyen küresel vesayet var. Buna karşı küresel adalet, eşitlik çağrısı anlamında ‘dünya beşten büyüktür’ diye karşı çıkıyoruz. Bölgesel ve küresel vesayete karşı mücadele Türkiye’nin kendine has politikalarını uygulama konusunda daha güçlü ve donanımlı hale getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası olaylarının kilit ülke konumundadır. Cumhuriyetimizin yaş alıyor ama asla yaşlanmıyor. İnşallah bu kararlılıkla 100. yılla buluşmaya hazırlanıyoruz.

Küresel düzeyde birkaç üzücü olay oldu. Somali’de terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Güney Kore’de festivalde yüzlerce insan hayatını kaybetti, Hindistan’da köprünün çökmesi sonrasında hayatını kaybedenler oldu, taziyelerimizi iletiyoruz.

Acı bir kaybımız var, Mevlüde Genç hayatını kaybetti. Solingen’de sembol oldu. ‘Acımı kalbime gömüyorum’ dedi ve barışın, uzlaşının sembolü oldu. Hayatını son nefesini verirkene kadar bu şekilde geçirdi. Kendisine karşı AK Parti olarak son vazifemizi yapmak için arkadaşlarımız orada bulunacak.

Mevlüde Genç acısını bile hür bir şekilde yaşayamadı, kendi kendine kısıtlar koydu. Yeter ki yeni nesiller bir kavga içerisine girmesin diye. Bu abidevi, soylu bir davranış. Bir annenin acısını bile yaşayamaması, kızlarını, torunlarını ve yeğenini kaybetmişken. Bu her zaman ve her yerde bütün insanlığa örnek olacak sembol bir isim olarak yaşadı.

Alman şansölyesinin yaşanladığı mesajı son derece anlamlı mesaj, Türkçe ‘başınız sağolsun’ diyerek Mevlüde hanımı son yolculuğunda onu selamladı. Bu acıya yol açan faşist katillerin ve arkasındaki eko sisteminin, İslam ve Türk düşmanlığına kadar bütün bu nefret suçlarının da kınanması gerekir. Türk, İslam düşmanlığına karşı faşist katillerin öldürme saikiyle hareket ettiği eko sisteme güçlü bir tavır alınması gerekiyor. Dolayısıyla bunu çok daha duymak istiyoruz.

Diyarbakır annelerine bir kez daha selamlarımızı gönderiyoruz. Her birinin evlatlarına kısa sürede çalışmalarını temenni ediyoruz. TOGG otomobilinin üretime geçmesiyle birlikte Devrim otomobilinin nasıl engellendiği, Türkiye’nin geçmişte oyun değiştirci olarak içinde bulunduğu sektörlerde nasıl engellendiği. Türkiy’nin 60 yıldır hayalinin gerçekleştirilmesi herkesin sevinci oldu.

Tabii ki sevinemeyenler var. Bunlar millletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler. Bu travmanın tedavisi yok. Türkiye Yüzyılı toplantısının hemen arkasında somutlaşan bir unsur olarak TOGG gündeme geldi. Arkasında aslıda büyük bir özgüven devrimini saklıyor. Büyük reformcu dönüşüm herkes için özgüven devrimini ortaya koydu.

Biz yapabiliriz duygusu, yıllarca geri planda kalmış pekçok şeyi açığa çıkardı. Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak genç kardeşlerimize bu özgüveni aşılamasını güçlü projelerde görmeye başlamamız da çok sevindirici.

Türkiye milli güvenliğine dönük tehditleri konusunda uzun ve kapsamlı deneyime sahip. Dünyadaki bir takım kara propaganda merkezleri de eskisi kadar bu merkezleri harekete geçiremiyorlar. Terör örgütünün nasıl bir propaganda ağına görmek açısından TBMM çatısı altında görev yapan birilerinden sivil toplum örgütleri tarafından birden bire bunun gündeme sokulmaya çalıştığını gördük.

Bir ordunun karşı karşıya kalacağı en ağır suçtur. TSK gibi hassasiyeti çok yüksek olan orduya karşı bunu yaptığınızda bu provokasyondur. Bunun söylenmesinin fikir hürriyetiyle ilgisi var mı yok mu diye temelsiz bir tartışma yapıyor. TSK’nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müd? Bu alandaki tekelci yapıların bu alanda kurulmuş tekelci hegomonyaların kırılması bakımından düzenlemeleri, o alanın demokratikleşmesi bakımından gündeme getireceğiz.

Türkiye’nin esas yüzünü gösteren, kültürel hayatın canlılığını gösteren pekçok etkinlik yapıldtı. Kültür Bakanlığımız kültür yolları festivali yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İletişim Bakanlığımızın etkinlikleri çok ilgi çekti. Diyarbakırda 35 farklı mekanda 600’den fazla etkinlikte 20 binden fazla vatandtaşımız sanatçılarla buluştu.

Geçmişte terör yolu olarak nitelendirilen bazı yerlerin bugün kültür festivali yolu haline gelmesi, nereden nereye gelmesi bakımından son derece önemlidir. Bütün bunların güvenliğin isağlayan polis, jandarmamız, sınır dışındaki silahlı kuvvetlerimizin terörün sökülüp atılması bakımından nereye geldiğini göstermektedir.”

Hibya Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM