Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Porsche Design Honor Magic V2 RSR Katlanabilir Telefon Dünyasında sınırları zorluyor

Porsche Design Honor Magic V2 RSR Katlanabilir Telefon Dünyasında sınırları zorluyor

Porsche Design Honor Magic V2 RSR, katlanabilir telefon teknolojisini premium spor otomobil tasarım mirası ile birleştiriyor.

Dinamik yazılım tasarımıyla, üst düzey dizaynın yarattığı his ve görünümün sentezini temsil eden HONOR’un bu en yeni akıllı telefonu, markanın premium teknolojiye yönelik ileri görüşlü yaklaşımına ışık tutuyor. Porsche Design ile iş birliği içerisinde üretilen yeni PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR, HONOR’un katlanabilir dünyasındaki lider ince katlanır ekran teknolojisiyle, Porsche’nin spor otomobillerinin sofistike görüntüsünü bir araya getiriyor.

Otomobil üreticisi Porsche’nin bir yan kuruluşu olan ve Porsche Design markasının arkasındaki şirket olan Porsche Lifestyle Group’un Tasarım Başkanı Carsten Monnerjan; “Her zaman ortak müşterilerle mükemmel bir uyum içinde olan doğru ortaklar arıyoruz” diyor. Monnerjan, Porsche 911’in yaratıcısı tarafından kurulan ve onun adını taşıyan Avusturya’nın Zell am See kentindeki Studio FA Porsche’de yaratıcı bir ekibi yönetiyor. 

Şirketin iş birliği ve ortaklıklara yüksek bağlılığı olduğunu açıklayan HONOR baş tasarımcısı Yuan; “Honor ve Porsche Design’ın, sektörün ölçütlerini belirleyen bir dizi üst düzey ve yenilikçi ürün sunma konusunda aynı vizyonu paylaştığını düşünüyorum. Porsche Design’dan daha iyi bir ortak bulamazdık, ikimiz de yeni ve heyecan verici ürünler için kendi yolumuzu çizmek üzere kural kitabını yırtıp atmaktan korkmuyoruz.” diyor.

Seçkin bir tasarım ve yaşam tarzı markası olan Porsche Design, eşsiz Porsche ruhunu ve değerlerini hayata geçirmeye kendini adamasıyla öne çıkıyor. HONOR ise insan odaklı inovasyonlarıyla akıllı telefon sektöründe önemli bir oyuncu olarak yer alıyor. Bu ortaklık, küresel ve premium bir marka olarak HONOR’un dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere kolektif yenilikler getirmesine yardımcı oluyor.

“Telefonlar günün her saati müşterilerimizin elinde. Her gün kullanıcı yolculuklarının bir parçası olması için onu seçiyorlar, her zaman kullandıkları bir şey. Sizi asla hayal kırıklığına uğratmaması ve kullanımı keyifli olması gereken bir ürün. ” diyen Monnerjan, Porsche’nin lüks spor otomobilleri ve SUV’ları ile bir benzerlik kuruyor. “Bunlar sahip olmaktan gurur duyacağınız ürünler: İki marka da bunun böyle olmasını sağlamak için en yeni teknolojileri, malzemeleri ve kullanıcı arayüzlerini bulmaya çalışıyor.” diyor.

HONOR’un akıllı telefon pazarının premium segmentindeki yolculuğu hızlı bir şekilde devam ediyor. Sadece 234 g ağırlığında ve katlandığında 9,9 mm kalınlığında olan PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR, katlanabilir cihazlar için inovasyonun sınırlarını zorluyor. Cihaz, Porsche’nin görsel diline atıfta bulunan benzersiz şekilli kamera lensi muhafazası ile farklı spor otomobil DNA’sını kullanıyor. Bu, cihazın sadece görünümüne değil, fiziksel hissine de yansıyor. Monnerjan, “Şekli veya tasarımı çok belirgin hale getirmemek önemli” diyor. “Aradığımız şey, biçim dilimizin DNA’sı aracılığıyla temel özellikleri nasıl öne çıkarabileceğimiz. Bunu da telefona Bunu da telefona dokunduğunuzda, şekilleri ve dokuları hissederek yapıyoruz.” 

Porsche Design, akıllı telefon segmentinde uzun bir çalışma geçmişinin yanı sıra zengin bir lüks tasarım portföyüne sahip. Monnerjan, “Markamız akıllı telefon sektöründe 15 yılı aşkın bir süredir başarıdan başarıya koşuyor. Prestijimiz ve başarımız, sadece efsanevi Porsche 911’i tasarlamakla kalmayıp aynı zamanda dünyanın ilk tamamen siyah kol saati olan 1972 tarihli Chronograph 1’i de yaratan Profesör Ferdinand Alexander Porsche tarafından tanımlanan zamansız, işlevsel ve saf tasarım felsefesinden kaynaklanıyor” diyor.

Bu titiz sadelik mirası, PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR’in tasarımında da devam ediyor. Monnerjan, “Felsefemiz, her ürünün sade, kullanışlı ve temel unsurlara indirgenmiş olması gerektiğidir, üründe aşırıya kaçan hiçbir şey olmamalı.” diye açıklıyor.

Porsche’nin Taycan ve yeni Macan’ın başını çektiği yeni nesil yüksek performanslı BEV’leri, iki sektör arasındaki bir başka sinerjiyi vurguluyor. Yuan, “Lityum pil anotlarında silikon bazlı malzemelerin kullanımı büyük umut vaat ediyor. HONOR, batarya yoğunluğunu arttırmak ve düşük sıcaklıklardaki performanslarını iyileştirmek için silikon karbon kompozit anotların kullanımına yatırım yaparak batarya teknolojisindeki yeniliklere öncülük ediyor. HONOR’un sektörler arası inovasyonu keşfetme konusundaki öncü çabalarını gösterecek başka ortak tasarımlı cihazları da tanıtacağız.” diyor.

Porsche Design’ın becerileri yeni cihazın fiziksel formunun ötesine uzanıyor; Monnerjan’ın ekibi kullanıcı arayüzünün bazı kısımlarının şekillendirilmesine de yardımcı oldu. Monnerjan, “Porsche 911’in arka ışığı canlı duvar kağıdı için ilham kaynağı olurken, şarj ekranındaki animasyon Porsche’nin ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’dan esinlendi” diyor.

İki marka arasında 911’in akıcı hatlarını çağrıştıran telefonun arkasındaki ‘flyline’ gibi başka sinerjiler de var; renk ise Porsche’nin ürün yelpazesinin hatlarını vurgulamak için sıklıkla kullanılan tanıdık bir ton olan Agate Grey. “Flyline tasarımı sadece ikonik ve zamansız bir tasarım değil, aynı zamanda Porsche’nin mükemmel aerodinamik yeniliklerinin bir tezahürüdür. Bu hız çizgisi akıllı telefon gövdesine uygulandığında, sadece telefona benzersiz bir dinamizm duygusu katmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcının tutuşunun eğriliğine de uyum sağlıyor’ diyor Yuan. Akik Grisi, Honor ve Porsche Design’ın ortaklaşa geliştirdiği ürünlerdeki diğer renk seçeneklerine katılabilir. Yuan, “Gelecek cihazlarımızda Porsche’nin renk çeşitlerinden ve ikonik tasarım öğelerinden daha fazla ilham alacağız,” diye açıklıyor.

Yuan, “İmza niteliğindeki tasarım dilimizin her zaman kullanılan malzemelerin güzelliğini takip etmesi gerektiğine inanıyoruz. Porsche’nin heykelsi dokusunu kasaya dahil ettik ve Porsche 918 Spyder’ın A sütununda takviye dolgusu olarak kullanılan süper fiberglas adlı bir malzeme kullandık. Bir de titanyum alaşımı var – gücünü ve dayanıklılığını gerçekten hissedebiliyorsunuz. Hepsinden önemlisi, her zaman öne çıkan ve benzersiz olan ikonik bir şey yaratmaya çalışıyoruz.” diyor.

Bu zarif paketin içerdiği teknik yenilikler, katlanmış cihazı bu kadar ince yapan gelişmiş kasa tasarımından ekranı koruyan ilk çizilmez NanoCrystal Shield’e kadar etkileyici. Monnerjan, “Elbette bir telefonun sahip olması gereken bazı unsurlar vardır, kameralar gibi. Araba tasarımında da durum aynı; tasarımcıya mühendisler tarafından belirlenen bir paket veriliyor, bu yüzden iki disiplinin iş birliği yapması gerekiyor.” diyor.

Ekranın kendisi 1.07 milyar rengi destekleyen katlanabilir bir OLED LTPO ekran. Entegre dinamik karartma ve Sirkadiyen Gece Ekranı işlevi, gözlerin her zaman rahat olmasını sağlıyor. PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR, Honor Image Engine tarafından desteklenen etkileyici bir üçlü arka kamera sistemine sahip ve Gece, Yakınlaştırma ve Hızlandırılmış fotoğrafçılık dahil olmak üzere çok çeşitli çekim modlarını destekliyor. Ayrıca, telefon ön ve arka kameralarda 4K videoyu ve Honor’un kendi yapay zeka destekli Hareket Algılama Teknolojisini ve Hover Fotoğrafçılığını destekliyor.

Porsche Design Honor Magic V2 RSR

Monnerjan’a göre yapay zeka yeni bir tasarım kaynağı değil, bir başka yaratıcı araç. Bununla birlikte, bu teknolojinin özellikle arama, etkileşim ve fotoğrafçılık açısından telefonlarımızı nasıl kullandığımız üzerinde büyük bir etkisi olacak. Honor’un yeni piyasaya sürdüğü MagicOS 8.0, geleneksel girdilerin yanı sıra dili, görüntüleri, jestleri ve göz hareketlerini yorumlayan, amaç tabanlı kullanıcı arayüzünü (IUI) yönlendiren bir yapay zeka içeriyor.

Yuan’ın açıklamalarına göre Honor’un ilerleyen zamanlarda tanıtacağı bir başka amiral gemisi akıllı telefonu iki marka arasındaki ortaklığın daha yeni başladığını gösterecek. Bu konuya Monnerjan ise; “Asıl zorluk yenilik yapmaya devam etmek.” diyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM