Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Lilly İlaç gönüllüleri sağlıklı yaşamları, zihinleri ve toplumları teşvik etmeyi sürdürüyor

Lilly İlaç gönüllüleri sağlıklı yaşamları, zihinleri ve toplumları teşvik etmeyi sürdürüyor

Lilly, kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin bir yansıması olarak her yıl tüm dünyada, çalışanların yaşadıkları bölgelerdeki öncelikli konulara eğilmelerine imkan sağlayan Lilly Gönüllülük Günü’nü düzenliyor. Bu yıl 15’si gerçekleşen Lilly Gönüllülük Günü’nde, Lilly Türkiye gönüllüleri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) çalışmalarına destek oldular. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) bünyesindeki internet kütüphanesi için kitaplara ses vermeye devam ettiler.

Lilly İlaç gönüllüleri, ilk projeleri kapsamında Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) çalışmalarına destek olmak üzere, kanser tanısı alan çocukların kaldıkları Aile Evlerine gönderilmek için özel olarak üretilen ahşapları boyayarak hep birlikte rengarenk oyuncaklar hazırladılar.

İkinci proje kapsamında ise 2020 ve 2021 yıllarında da olduğu gibi, görme engelli bireylerin daha fazla sesli kitaba erişimlerini sağlayabilmek amacıyla  GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) bünyesindeki internet kütüphanesine destek olmak üzere gönüllü okuyucu olarak kitaplara ses vermeye başladılar.

Lilly Türkiye’nin bu yılki Gönüllülük Günü çalışmalarını değerlendiren Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Bahar Emeksizoğlu Pıcak görüşlerini şöyle paylaştı: “Her yıl, dünya çapında 65’ten fazla ülkedeki Lilly çalışanları, Lilly Gönüllülük Günü aracılığıyla dünyanın dört bir yanında gönüllü olarak çalışıyor. 15. yıldönümümüzde Türkiye’de  KAÇUV ve GETEM ile gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Uzun dönemli sosyal etki yaratmak ve dünya genelinde sağlıklı yaşamları, sağlıklı zihinleri ve sağlıklı toplumları teşvik etmek için anlamlı fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM