Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Huawei ve CoinTR Web3 inovasyonunu birlikte destekleyecek

Huawei ve CoinTR Web3 inovasyonunu birlikte destekleyecek

Bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısı ve akıllı cihazlar alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerinden Huawei ve hızla büyüyen kripto para dünyasının önemli yerel şirketlerinden CoinTR, 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde stratejik ortaklıklarını duyurdu. Bu iş birliği, Türkiye’de Web3 altyapısının geliştirilmesini ve sektörler tarafından daha fazla benimsenmesini amaçlıyor.

Huawei, Türkiye’de sunduğu yenilikçi bulut çözümleriyle, kurumların farklı ihtiyaçlarına odaklanırken, yeni uygulamaları da adapte ederek, hizmet alanını genişletiyor. Web3’ün dönüştürücü potansiyelinin farkında olan Huawei, bu alanda inovasyon odaklı çözümler geliştirmek üzere aktif olarak çalışıyor. Huawei’in ‘Türkiye’de, Türkiye İçin’ yaklaşımıyla da örtüşen bu yenilikçi çözümler, önemli iş ortaklıklarını da beraberinde getiriyor.

Sürdürülebilir ve yenilikçi bir gelecek için iş birliği

İki şirket bu iş birliğiyle, Huawei’in bulut konusundaki teknolojik uzmanlığını, CoinTR’nin Web3 alanındaki uzmanlığı ile bir araya getiriyor. Web3 teknolojilerinin benimsenmesini teşvik edecek bu iş birliğiyle Huawei, gerekli altyapı ve desteği sağlayarak işletmelerin ve bireylerin Web3’ün avantajlarından yararlanmalarını amaçlıyor.

Huawei Cloud Türkiye CEO’su Frank Ma yaptığı değerlendirmede, “Web3 ve bulut inovasyonu özelinde CoinTR ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelecekte, işletmelerin değerini en üst düzeye çıkarmak için, Web3’ün avantajlarını birlikte keşfedecek ve yenilikler yapacağız. Teknolojinin en büyük cazibesi herkese fayda sağlamak ve dijital dünyada kimseyi geride bırakmamaktır. Bir bilim ve teknoloji kuruluşu olarak, her yeni teknoloji ve yeni endüstri için, Tech for Good vizyonuna inanıyoruz. Huawei Cloud’u tercih ettiği için CoinTR’ye teşekkür ediyor, bu stratejik işbirliğinin gelecekteki projelerimiz için de iyi bir başlangıç olacağına inanıyoruz” dedi.

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu ise yaptığı açıklamada, “Blockchain, Web3 ve dijital teknoloji altyapısını geliştirmeyi amaçladığımız Huawei Cloud iş birliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. İkinci yıldönümümüzü kutlarken, küresel teknoloji ve finans topluluklarıyla önemli ortaklıklar kurduk. CoinTR, İstanbul merkezli olmasına rağmen, ulusal sınırları aşan vizyona sahip. Misyonumuz, Türkiye’nin bir finans merkezi olmasına katkıda bulunmak, kripto ve blok zinciri alanında eğitim ve yeniliği teşvik ederek, yerel ekosistemi desteklemektir. Eğitimin önemine inanıyor, üniversiteler, kurumlar ve STK’larla iş birliği içinde, kripto okuryazarlığını ve dijital teknolojilerin anlaşılmasını teşvik etmek için çalışıyoruz” dedi.

Huawei ve CoinTR’nin hayata geçirdiği bu iş birliği, yeni Web3 uygulamaları ve çözümlerinin yaygınlaşması ve geliştirilmesi açısından da teşvik edici bir ortam yaratıyor. Bu ortaklık, eğitim ve altyapının gelişimiyle, herkesin dijital ekonomiye daha fazla katkı sağlayabilmesinin de önünü açıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM